• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mahkeme kadıya mülk değil YUNUS KARAKAYA

Mahkeme kadıya mülk değil

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.07.2018, 00:00

CHP'de 24 Haziran sonrası başlayan gelişmeler gösteriyor ki, Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğu tehlikede.
Bu dünyada hiçbir iş ve makam insanlar için sürekli değildir. Hiç kimse, bulunduğu makamda ömrünün sonuna kadar kalmaz. Bir süre sonra bu işe başkası getirilir, kendisi ayrılır veya ayrılmak zorunda kalır. "Mahkeme kadıya mülk değil" diye boşuna söylememişler.
Muhaliflerin önünde 15 günlük bir süreç var. 36'ncı Olağan Kurultay baz alındığında, CHP'nin bin 266 delegesi bulunuyor. Seçimli olağanüstü kurultay için ise, 634 delegenin imzası gerekiyor.
Tüzüğe göre, imzalar 30 Temmuz'a kadar tamamlanmak zorunda.

SAĞLIK BAKANI'NDAN BEKLENTİLER

Yeni kurulan hükümetin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan özel sağlık sektör temsilcilerinin de beklentileri büyük. Ege Özel Hastaneler Derneği Başkanı ve Özel İzmir Egepol Hastanesi Başhekimi Dr. Nuri Nasır, Türkiye özellikle son 15 yılda sağlık alanında önemli reformlar gerçekleştirdi. Bu reformların sağlık çalışanları ve hastalar lehine önemli sonuçlar doğurarak hem sosyal hem de ekonomik anlamda yaşamı olumlu etkilediğini söyleyen Nasır, "Gerçekleştirilen reformların yanı sıra kamu ve özel sektörün doğru şekilde yönetilmesiyle birlikte özel sağlık sektöründe de önemli ilerlemeler yaşandı.
Kamu ve özel sağlık sektörünün arasındaki rekabet de halkımız lehine kaliteyi artırdı. Türkiye sağlık hizmetlerinde yetişmiş insan kaynağı, hekim kalitesi ve hastaneleri ile birlikte bir çekim merkezi olmanın kapılarını araladı. Özellikle dünya sağlık turizminde bu önemli eşiği aşıp ilk sıralarda yer almak için önümüzde bir engel kalmadı. Sağlık reformunda kamu ve özel sektörün birlikte hareket etmesi çok önemli. Sağlık turizminde ana hedefe ulaşmak için ise özel sektörün daha iyi yerlere gelmesi gerekmektedir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, her iki tarafın da yapısını iyi biliyor olması sektör adına büyük bir avantajdır. Bakan Koca'nın kendisini kanıtlamış bir idareci olarak Türkiye'nin sağlık sektörünü de iyi şekilde yöneteceğine inanıyorum. Ülkemizi sağlık alanında hem ekonomik hem de sosyal anlamda daha iyi yerlere taşıyacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

YENİ BİR DÖNEM

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu ise, "Sağlık sektöründe Medipol Hastanesi ve Medipol Üniversitesi ile tanıdığımız Sayın Fahrettin Koca'nın Sağlık Bakanı olmasını çok olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum.
Sektörün içinden gelen ve sorunlarını yakından bilen Koca'nın ortaya koyacağı vizyon ve uygulamalarla önemli ve başarılı işlere imza atacağını düşünüyorum. Sektör tarafından da olumlu karşılanan ve beklentiyi de artıran bu gelişmeyle Türkiye'de yeni bir dönem başlayacağını düşünüyorum.
Mevcut sorunların da hızla giderileceğine inanıyorum. Gelişmeleri sektör olarak takip ediyor ve Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca'ya yeni görevinde başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA