Çiftlikköy Belediyesi’nin ilçede kat artışı sağlayan imar planı uygulamasının iptaline ilişkin mahkeme kararına yaptığı itiraz reddedildi. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, plan iptaline ilişkin mahkeme kararının doğru olduğuna hükmetti.
Çiftlikköy Belediyesi’nin yaptığı imar uygulamalarına mahkemeden ikinci bir şok karar geldi. İlçede imar iznini 4 kata çıkartan ve bunun yanında bazı özel uygulamaları da yürürlüğe sokan 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu geçtiğimiz aylarda Bursa 3. İdare Mahkemesi kararıyla iptal edilmişti. Mahkeme, Temmuz ayında aldığı kararda yapılan revizyonun 1/25 binlik Çevre Düzeni Planı’na uygun olmadığına; planlama ilke ve esaslarıyla şehircilik ilkelerine mevzuat ve kamu yararı bakımından hukuka uygun bulunmadığına hükmetmişti. Bunun üzerine Çiftlikköy’deki bütün imar izinleri durdurulmuş, inşaat ve emlak sektörü büyük darbe almıştı.
Belediye itirazını red
Bursa 3. İdare Mahkemesi’nin aldığı iptal kararına Çiftlikköy Belediyesi itirazda bulundu. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Çiftlikköy Belediyesi’nin yaptığı itirazı görüşerek karara bağladı. 28 Eylül günü yapılan duruşmada kararı açıklayan mahkeme heyeti, Çiftlikköy Belediyesi’nin itirazını redderken Bursa 3. İdare Mahkemesi kararını uygun buldu.
Oybirliğiyle karar
Alınan karar metninde “İtiraz istemine konu edilen mahkeme kararı dairemizce de uygun görülmüş olup, itiraz dilekçesinde belirtilen hususlar söz edilen kararın kaldırılmasını gerektirecek mahiyette olmadığından itirazın reddine, dava dosyasının mahkemesine iadesine oybirliğiyle karar verildi.
Şimdi ne olacak?
Bütün bu gelişmeler sonrasında yaptığı imar revizyonu hukuksuz bulunan Çiftlikköy Belediyesi’nin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. Yapılan imar revizyonundaki hukuksuzluklar nedeniyle ilçede özellikle inşaat ve emlak sektörü büyük bir darbe görürken ilçe plansız kaldı.

Editör: TE Bilişim