Geçtiğimiz günlerde Rize merkeze bağlı Kendirli Beldesi ve civar 4 köy karantina kapsamına alınmıştı.

Kendirli beldesinde bir kişinin koronavirüsten hayatını kaybetmesi ve beldede vakaların olması nedeniyle alınan bu karar kapsamında Yeni Selimiye, Maltepe, Beştepe ve Esentepe köyleri de karantina kapsamına sokuldu.

Bu karar ardından köye sağlıkçıların gelerek tarama yaptıklarını ve hiçbir bulguya rastlamadıklarını belirten Yeni Selimiye Köyü Muhtarı Hasan Karahasan, 'Köye giriş çıkışımız kısıtlandı, bizde vaka belirti yok, bizi bu kapsamdan çıkartın' dedi.

Kendirli beldesine komşu oldukları için bu kapsama sokulduklarına değinen Karahasan, 'Sağlık memurları geldi, ev ev baktılar ve hiç soruna rastlanmadılar. Bizim köye uyguladıkları karantinayı bir an önce kaldırsınlar. Köyümüze bir malzeme lazım sipariş ediyoruz gelmiyor. Gıda toptancısı köye çıkamıyor. Bir komşumuzun buzdolabı arızalandı servis köyde karantina var diye gelmek istemiyor. Köylüler benden çözüm bekliyor. Bende yetkililere sesleniyorum. Bizde vaka yok. Bunu gelen sağlıkçılarda kontrol sonucunda onayladılar. Acil ihtiyaçlarımız için köyden dışarı hareket etmekte güçlük çekiyoruz. Bir an önce karantinanın kaldırılmasını talep ediyorum' dedi.

Rize'de Cinayet Zanlısı Hakkında Karar Çıktı Rize'de Cinayet Zanlısı Hakkında Karar Çıktı

Editör: Haber Merkezi