Büyük Torbalı

Mahalle sakinleri camlarını açamaz hale geldi

Torbalı’da çalışmalarına devam eden taş ocaklarından yükselen toz bulutu sorunu yeniden nüksetti. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Özbey ve Yeniköy mahallelerinde toz etkili olmaya başladı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Mahalle sakinleri camlarını açamaz hale geldi
167 Görüntüleme
14 Haziran 2020 - 15:38
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbalı’nın ekonomisinde önemli bir yere sahip olan tarım arazilerinin alanları birçok sebepten dolayı daralmaya doğru gidiyor. Tarım arazilerinin miras yolu ile parsellenerek bölünmesi, yeni yerleşim alanların yapılması amacıyla başlatılan inşaatlar ile yeni hizmete girecek olan fabrikalar, bölgedeki toprak mahsullerinin üretimini doğrudan etkiliyor. Çiftçiler, tarımsal üretimi etkileyecek bütün girişimlere tepki göstererek ovanın arazilerini korumaya çalışıyor. Yapılan şikayetlere rağmen ilçenin bazı noktalarında çalışmalarına devam eden taş ocaklarıyla ilgili şikayetler artış gösterdi.
VATANDAŞ DURUMA TEPKİLİ
Madenler ve taş ocaklarında yapılan işlemler, yer altı kaynakları ile ormanlık alanlarda telafisi imkansız zararlar veriyor. Yapılan kazılar ve nakliyeler esnasında doğal çevredeki ağaçlar, yabani hayvanlar zarar görerek ekosistemin dengesi bozuluyor. Taş ocakları konusunda en büyük sıkıntıyı yaşayan Özbey, Yeniköy, Ahmetli ve Yazıbaşı mahallelerinde yağışların bitmesiyle toz sorunu tekrar başladı. Madenlerdeki çalışmalar esnasında ortaya çıkan toz yerleşim yerleriyle, tarım arazilerinde etkili olmaya başladı. Madenlere yakın yerlerde yer alan tarım arazilerindeki fideler ve ağaçlar tozdan görünmez hale gelirken, mahallelerde yaşayanlar camlarını açamaz hale geldi. Toprak yollara yapılan sulamanın ise yetersiz geldiği belirtildi. Mahalle sakinlerinden Murat Güvenç, “Kışın yağmur nedeniyle toz sıkıntımız bir süreliğine bitmişti. Ancak havaların ısınması ve yağışların sona ermesiyle toz derdimiz yeniden baş gösterdi. Bölgedeki taş ocakları ve madenlerin çevreye verdiği zararlardan herkes şikayetçi, ancak toz sorunumuz hava sıcaklıklarının artmasıyla çekilmez hale geliyor. Tozun artmasıyla insanlar evlerinden camlarını açamıyor. Yetkililerden ricamız toz sıkıntımızın bir an önce çözülmesidir” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web