Bu sene Ramazan Bayramı nedeniyle İlimiz Karasakal Mahallesi, Mahalle odasında gerçekleşen Bayramlaşma geleneğinde Bürokratlar, siyasi parti temsilcileri, Silahlı Kuvvetler Mensupları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar bir araya gelerek birlik ve beraberlik içerisinde Mübarek Ramazan bayramını idrak ettiler.

        Bayramlaşma töreninde Belediye Başkanı Sayın Mete Memiş ve Milletvekillerimiz Naci Ağbal ve Dr. Karabey Kadri Karaoğlu birer konuşma yaparak tüm İslam aleminin ramazan bayramını kutladılar.

      Rahmetin, bereketin, mağfiretin en fazla olduğu çok kıymetli bir ramazan ayının sonunda Ramazan Bayramına ulaşmanın verdiği huzur ve mutlulukla Allah yaptığımız duaları, kıldığımız Teravileri, okuduğumuz hatimleri dergâhı izzetinde kabul etsin diyerek konuşmasına başlayan Valimiz Sayın Yusuf Odabaş;

     “Allah bize sevgiyi, barışı, kardeşliği devam kılsın, diğer ülkelerdeki Müslüman vatandaşlara da aynı huzuru, rahatı, savaşsız bir dünyayı nasip kılsın diyorum. Duamız bu olsun çünkü etrafımızda çokça savaşların çokça Müslüman kanının, birbirini kırdığı bir dönem yaşıyoruz. Dolayısıyla biz Ramazan ayını ve Ramazan Bayramını çok mutlu olarak da kutlayamıyoruz, inşallah bu savaşlar durur Müslümanları bir birine kırdırma planları sona erer.

       Bayburt ilimizde çok güzel bir geleneğimiz var, Mahalle odaları, Mahalle odalarında sevgin, kardeşliğin herkesin beraber olduğu bu oda kültürü ve odadaki eğitim kültünü devam ettirelim. Bu kültür inanın başka illerde yok, iyi güzel olan şeyleri devam ettirelim ülkemizin birliği ve beraberliği konusunda mutlaka bu kültür faydalı olacaktır. Ülkemizin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı var, görüyoruz kardeş sınır ülkelerde birlik ve beraberliğin bozulduğu savaşların başladığı yaşanmaz ülkeler olduğu göçlerin oraya buraya yapıldığı, büyük miktarda da bizim ülkemize gelen bu Müslüman kardeşlerimiz var.

       Allah onlara yardımcı olsun, Allah onların ülkelerinde de huzur, rahat, birik ve beraberlik sağlasın diyorum.

       Bu duygu ve düşüncelerle ülkemize ilimize ve tüm Müslümanlara tüm inançlı insanlara huzur, birlik, beraberlik, sevgi getirmesi dileğiyle hepinizin Ramazan Bayramını bir kere daha kutluyor, hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

       Mahalle odasındaki yapılan bayramlaşma törenin ardından Valimiz Sayın Yusuf Odabaş beraberinde İl Jandarma Komutanı  Jan. Alb. İsmail Ferhat ÖZBAŞ ve İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya ile birlikte önce il jandarma komutanlığını daha sonrada Polis evini ziyaret ederek teşkilat mensupları ile bayramlaştılar.

       Daha sonra Engelsiz yaşam merkezi ve huzuru evini ziyaret eden sayın valimiz, jandarma komutanı ve emniyet müdürü buralarda ikamet eden yaşlı vatandaşlarımızla bayramlaşarak sohbet ettiler.