Görüş Bildir

Mağdur Kadınlara Destek!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ramazan dolayısıyla başlattığı çalışma kapsamında 16 kadın uzman vaiz ve Kur'an kursu öğretmeni Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Muş, Siirt ve Van'da dini rehberlik ve manevi destek hizmeti sunuyor

Mağdur Kadınlara Destek!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, "Gelin gönüller yapalım bu ramazan ve her zaman" teması ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kadınlara yönelik düzenlediği "dini rehberlik ve manevi destek" programı başladı. Ankara, İzmir, Malatya, Aksaray, İstanbul, Samsun, Giresun, Bursa ve Bolu'da görevli 16 kadın uzman vaiz ve Kur'an kursu öğretmeni, bölgedeki terör mağdurları, şehit yakınları, sığınmacılar ve gazilerle görüşüyor.

Ankara'dan gelen İl Uzman Vaizi Betül Altun Erincik 7 farklı ilde 7 farklı ekiple terör mağduru vatandaşlarla bir araya geleceklerini söyledi.

Diyarbakır, Van, Bitlis, Siirt, Muş, Batman ve Bingöl illerinde terör mağdurlarının yanı sıra şehit aileleri, gazi ve vatandaşlarla görüşeceklerini kaydeden Erincik, şöyle konuştu:

"Kur'an kurslarımızı, mukabele cemaatlerimizi ziyaret ediyoruz. 3 gün boyunca Diyarbakırlı kadınlarla bir araya geleceğiz. Bu 3 günlük programın amacı özellikle terörden etkilenen ailelerimizle bir araya gelip, yaraların sarılmasına katkı sunmaktır. Ev ziyaretleri yaptık. Surlu kadınlarla tanıştık, sohbet ettik,dertlerini dinledik. Onların devlete olan minnet duygularını, teşekkürlerini aldık. Başkanlığımızın selamını iletme imkanı bulduk."

Devlet, terör mağdurlarına destek veriyor

Diyarbakır'a gelmeden önce endişeli olduklarını fakat gördükleri manzara karşısında tedirginliklerinin sona erdiğini bildiren Erincik, "Gelmeden önce medyada yer alan görüntüler doğrultusunda olağanüstü koşullara geleceğimizi düşünmüştük. Bu anlamda biraz da endişe taşıyorduk. Fakat buraya geldiğimizde, olağan hayatın devam ettiğini, sokakların cıvıl cıvıl olduğunu gözlemledik." dedi.

Devletin tüm desteğiyle terör mağduru vatandaşların arkasında olduğunu kaydeden Erincik, "Devletin yardım eli, desteği ve gücünün terör mağduru Sur halkının yanında olduğunu gözlemledik. Bundan büyük bir memnuniyet duyduk, bu duygularla döneceğiz." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi