|

Maduro’nun dirilişi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’nin başını çektiği uluslararası yaptırımlara karşın seçimleri ilk turda kazanarak yeniden seçildi. Oyların yüzde 68’ini alarak 2025’e kadar görevde kalmayı garantileyen Maduro, muhalefete diyalog çağrısı yaptı. Maduro, destekçilerine “Saldırıları ve ekonomik kuşatmayı benimle birlikte göğüslediğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2018 Salı
Güncelleme: 01:04 - 22/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Maduro, muhalefete diyalog çağrısı yaptı.
Maduro, muhalefete diyalog çağrısı yaptı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, pazar günü yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde oyların yaklaşık yüzde 68'ini alarak 2025'e kadar görevde kalmayı garantiledi. Başta ABD olmak üzere, uluslararası yaptırımlarla karşı karşıya olan ve içeride ekonomik krizin hissedildiği ülkede Maduro'nun seçimi kazanması dikkatleri çekti. Seçimin ardından başkent Caracas'ta destekçileriyle bir araya gelen Maduro, "Saldırıları göğüslediğiniz bu büyük mücadelede benimle olduğunuz ve beni yeniden başkan seçtiğiniz için size sadece en kalbi duygularımla teşekkür ettiğimi söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.


Maduro, seçim kampanyasında ücretsiz eğitim ve sağlık imkanlarını tüm ülkeye yaymak, 5 milyon aileye konut inşa etmek ve “uluslararası ekonomik kuşatmayı” bertaraf etmek için kripto para birimi El Petro üzerine yoğunlaşmak gibi vaatlerde bulunmuştu. Maduro'nun 6 milyona yakın oy aldığı seçimlerde, diğer adaylardan Henry Falcon'un 1 milyon 820 bin, Javier Bertucci'nin 925 bin oy aldığı bildirildi.

#Venezüela
#Maduro
#Diriliş
6 yıl önce