Maden Şehitleri'nin Aileleri İçin Konut Çekilişinde Hüzün Hakimdi

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.10.2016 - 09:12, Güncelleme: 24.10.2016 - 09:12
 

Maden Şehitleri'nin Aileleri İçin Konut Çekilişinde Hüzün Hakimdi

Soma'da faciada ölen madencilerin aileleri için yapılan konutların çekilişleri gerçekleştirildi. Faciada oğlunu kaybeden bir baba ise: "Bize dünyayı verseler rahat değiliz, bir daha böyle acılar yaşanmasın, çocuklarımız ölmesin." diye konuştu.
13 Mayıs 2014'te 301 madencinin ölümüyle Türkiye ile birlikte dünyayı sarsan Soma maden faciasının hemen ardından Doğuş Grubu ailelere verdiği daire sözünü, yaklaşık 1 yıl içerisinde konutları tamamlayarak yerine getirdi. Tamamlanan konutlar için Soma Gündüz Beder Kültür Merkezi'nde, Soma 2. Noteri Kemal Soybakış ile Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelleri Ayla Öztemur ve Güray Karakaya huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi. Kura çekimine aileler yoğun ilgi gösterdi.   "ACILAR GELMEYE DEVAM EDİYOR" Soma maden faciasında oğlu Zabit Ataş'ı kaybettiği söyleyen Muzaffer Ataş, "Vaatler yerine getiriliyor. Acımızı yaşıyoruz. Allah kimseye böyle acılar vermesin. Ancak bu acıların arkasından çocuklarımız gibi acılar gelmeye devam ediyor. İş kazalarında çatışmalarda insanlar ölüyor, çocuklarımız şehit oluyor. Bunlar hepsi bizim çocuklarımız. Soma'da yaşanan 301 madencinin ölümünün ardından çok acılar yaşadı Türkiye. Bizim ülkemiz nereye gidiyor. Yaşadığımız acıyı Allah kimseye yaşatmasın. Tamam sözler yerine geliyor ancak bize dünyayı verseler ben rahat değilim. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın. Tekrar böyle acılar yaşanmasın" dedi.   “BİRÇOK SÖZ VERİLDİ” Bir diğer maden şehidi yakını Ergül Yüksel ise faciada eşini kaybettiğini belirterek, "Doğuş Holding'e teşekkür ediyoruz. Birçok söz verildi. Sözünün arkasında durdu sözünü tuttu. İki yıldır bu binaları yapmak için çalışıyorlar. Teşekkür ediyoruz" dedi.   "DAİRELERİ KIZLARIMA VERECEĞİM" Soma maden faciasında oğlu Ali Şahin'i kaybeden Bayram Şahin ise "Hükümetimizden Allah razı olsun. Dediğini yerine getirdi. Faciada oğlumu kaybettim. Allah'ım gittiği yerde dinlendirsin. Verilen daireleri ise kızlarıma vereceğim" dedi.   2'ŞER KONUT VERİLECEK Doğuş Grubu tarafından yaptırılan her biri 118 metrekare olan 3+1 toplam 304 adet konutun yapımı tamamlandı. 301 dairenin içerisinde ilkokul, ortaokul ile ana sınıfının bulunduğu 32 derslikli bir okul ve bir de cami yer alıyor.   ANAHTARLARINI CUMHURBAŞKANI TESLİM EDECEK Yapılan kura çekimi sonrasında daireleri belirlenen ailelere Kasım ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte yapacağı Soma programıyla konutların anahtarlarını teslim etmesi bekleniyor. Öte yandan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin destekleriyle TOKİ tarafından yaptırılan 82 metrekarelik 301 adet 2+1 konutların ise kısa süre içerisinde tamamlanarak önce çekilişinin, ardından da tesliminin yapılacağı kaydedildi.  
Soma'da faciada ölen madencilerin aileleri için yapılan konutların çekilişleri gerçekleştirildi. Faciada oğlunu kaybeden bir baba ise: "Bize dünyayı verseler rahat değiliz, bir daha böyle acılar yaşanmasın, çocuklarımız ölmesin." diye konuştu.
13 Mayıs 2014'te 301 madencinin ölümüyle Türkiye ile birlikte dünyayı sarsan Soma maden faciasının hemen ardından Doğuş Grubu ailelere verdiği daire sözünü, yaklaşık 1 yıl içerisinde konutları tamamlayarak yerine getirdi. Tamamlanan konutlar için Soma Gündüz Beder Kültür Merkezi'nde, Soma 2. Noteri Kemal Soybakış ile Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelleri Ayla Öztemur ve Güray Karakaya huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi. Kura çekimine aileler yoğun ilgi gösterdi.
 
"ACILAR GELMEYE DEVAM EDİYOR"

Soma maden faciasında oğlu Zabit Ataş'ı kaybettiği söyleyen Muzaffer Ataş, "Vaatler yerine getiriliyor. Acımızı yaşıyoruz. Allah kimseye böyle acılar vermesin. Ancak bu acıların arkasından çocuklarımız gibi acılar gelmeye devam ediyor. İş kazalarında çatışmalarda insanlar ölüyor, çocuklarımız şehit oluyor. Bunlar hepsi bizim çocuklarımız. Soma'da yaşanan 301 madencinin ölümünün ardından çok acılar yaşadı Türkiye. Bizim ülkemiz nereye gidiyor. Yaşadığımız acıyı Allah kimseye yaşatmasın. Tamam sözler yerine geliyor ancak bize dünyayı verseler ben rahat değilim. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın. Tekrar böyle acılar yaşanmasın" dedi.


 
“BİRÇOK SÖZ VERİLDİ”

Bir diğer maden şehidi yakını Ergül Yüksel ise faciada eşini kaybettiğini belirterek, "Doğuş Holding'e teşekkür ediyoruz. Birçok söz verildi. Sözünün arkasında durdu sözünü tuttu. İki yıldır bu binaları yapmak için çalışıyorlar. Teşekkür ediyoruz" dedi.
 
"DAİRELERİ KIZLARIMA VERECEĞİM"

Soma maden faciasında oğlu Ali Şahin'i kaybeden Bayram Şahin ise "Hükümetimizden Allah razı olsun. Dediğini yerine getirdi. Faciada oğlumu kaybettim. Allah'ım gittiği yerde dinlendirsin. Verilen daireleri ise kızlarıma vereceğim" dedi.
 
2'ŞER KONUT VERİLECEK
Doğuş Grubu tarafından yaptırılan her biri 118 metrekare olan 3+1 toplam 304 adet konutun yapımı tamamlandı. 301 dairenin içerisinde ilkokul, ortaokul ile ana sınıfının bulunduğu 32 derslikli bir okul ve bir de cami yer alıyor.
 
ANAHTARLARINI CUMHURBAŞKANI TESLİM EDECEK
Yapılan kura çekimi sonrasında daireleri belirlenen ailelere Kasım ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte yapacağı Soma programıyla konutların anahtarlarını teslim etmesi bekleniyor.
Öte yandan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin destekleriyle TOKİ tarafından yaptırılan 82 metrekarelik 301 adet 2+1 konutların ise kısa süre içerisinde tamamlanarak önce çekilişinin, ardından da tesliminin yapılacağı kaydedildi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.