Park Teknik A.Ş. Çöllolar Açık Ocak İşletmesi Kömür Havzasında 5 yıl önce meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 11 madenci için anma töreni düzenlenecek.

Afşin Elbistan B Termik Santrali'ne kömür temin edilen Çöllolar Kömür İşletmesi'nde 6 ve 10 Şubat 2011 tarihinde meydana gelen ve 11 maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan göçüklerin 5. yıldönümü dolayısıyla mevlit okutulacak.

2011 yılında yaşanan göçükte yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan 9 madenci  için Çöllolar Kömür Havzası'nda anıt hazırlandı. Çöllolar'ı kuş bakışı gören bir alana yapılan anıt üzerinde göçükte hayatını kaybeden madencilerin isimleri yer alıyor.
Park Teknik A.Ş. tarafından düzenlenecek olan anma töreni, 10 Şubat 2016 Çarşamba Pazartesi günü Çöllolar Kömür Sahası'na hayatını kaybeden 11 maden işçisi için yaptırılan anıtta gerçekleştirilecek.

Anma törenine, Afşin'den katılanlar için 10 Şubat Çarşamba günü saat 10:30 da Afşin Belediyesi önünden servis kalkacak. Elbistan'dan katılanlar için ise saat 10:30 da Karaoğlan Meydanı İş Bankası önünden servis kalkacak.

Göçüklerde hayatlarını kaybeden madencilerin yakınları ile Park Teknik ve AEL çalışanları, Ciner Holding yetkilileri, Maden-İş Sendikası yetkilileri ve vatandaşların katılacağı program saat 12.00'da gerçekleştirilecek.

-Olay
Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar Açık Kömür Üretim Sahasında 6 Şubat 2011'de meydana gelen göçükte Yaşar Alkaya hayatını kaybetmiş, 10 Şubat 2011'deki ikinci göçükte toprak altında kalan 10 kişiden dozer operatörü Ruşen Demir'in cenazesi çıkarılmıştı. Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı'nın cenazelerine ulaşılamamıştı.
Editör: Haber Merkezi