"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Macron, sarı yelekliler ile 7 saat görüştü

16 Ocak 2019, Çarşamba 15:31
Fransa'yı haftalardır sarsan “Sarı Yelekliler” eyleminin hedefindeki Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sorunların çözümü için "Büyük Ulusal Tartışma" toplantılarını başlattı. Aylardır konuşmayan Macron, ilk kez büyük bir toplantıda Sarı Yelekliler'in taleplerine cevap verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı, krizin çözümünde arabulucu olarak seçtiği 600'ün üzerinde belediye başkanıyla, Normandiya bölgesindeki Grand Bourgtheroulde adındaki küçük bir kasabada biraraya gelerek, “Büyük tartışma” turunu başlatmış oldu. Bugüne kadar halktan ve yerel yönetimlerden kopuk olmakla eleştirilen Macron, belediye başkanlarının gönlünü almak için 7 saat süren bir ikna maratonu düzenledi.

Toplantı en ince ayrıntısına kadar Elysee Sarayı'nın denetiminden geçti. Kent girişinde Macron'u bekleyen “Sarı Yelekliler” polis engeliyle karşılaştı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı toplantı salonuna yaklaşmayı başaran “Sarı Yelekliler”, polis tarafından göz yaşartıcı gaz kullanılarak dağıtıldı.

Hiçbir tabum yok

Macron, belediye başkanlarının yüzlerce sorusunu tek tek dinledi. Toplam 7 saat süren toplantı boyunca her soruya cevap verdi. Eylemler sırasındaki, "Politikamız değişmeyecek" söyleminden tümüyle vazgeçen Macron, "Hiçbir tabu yok her konuda değişikliğe gitmeye hazırım" mesajı verdi.

Fransız toplumundaki kırılma ve kent/taşra ayrışmasından duydukları endişeyi dile getiren belediye başkanları, Macron'a, "Fransa hasta, çok büyük bir acı var, halk yoksul, sorunları derin" uyarısında bulundu. Bazı belediye başkanları, bu gerçekleri gözler önüne sermesinden dolayı “Sarı Yelekliler”i selamladığını söyledi. Yerel yöneticiler, “Sarı Yelekliler” hareketinde de öne çıkan alım gücü, adil bir vergi sistemi, emekli ücretleri, zenginlerden alınan varlık vergisinin geri getirilmesi, para tuzağına dönüşen trafik hız sınırlarının yeniden düzenlenmesi, kırsal kesime sağlık ve kamu hizmeti götürülmesi taleplerini iletti.

Macron, "Hiçbir konu tabu değil, totem değil. Benim hiçbir tabum yok. Herşeyi konuşabiliriz. Ama bu verginin geri gelmesiyle Sarı Yelekliler in sorunlarının çözüleceğini düşünmek de yanlış." dedi.

 

Okunma Sayısı: 1690
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı