Fransa'da eylemciler Macron'un bulunduğu tiyatro salonuna girmeye çalıştı, polis müdahale etti

Fransa'da eylemciler Macron'un bulunduğu tiyatro salonuna girmeye çalıştı, polis müdahale etti
© AFP / Lucas BARIOULET
© AFP / Lucas BARIOULET
By Hüseyin Koyuncu
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Fransa'nın başkenti Paris'te emeklilik reformunu protesto eden eylemciler, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un içerisinde bulunduğu tiyatro salonuna girmeye çalıştı. Macron ve eşi Brigitte Macron tiyatro salonundan güvenlik güçlerinin eşliğinde ayrılabildi

REKLAM

Fransa'nın başkenti Paris'te emeklilik reformunu protesto eden eylemciler, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un içerisinde bulunduğu tiyatro salonuna girmeye çalıştı.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Macron'un Paris'teki bir tiyatro salonunda olduğuna ilişkin bazı gazeteciler tarafından sosyal medyada paylaşım yapılmasının ardından, onlarca eylemci tiyatro salonun önünde toplandı.

Emeklik reformunu protesto eden gösterciler, Macron karşıtı sloganlar attı. Göstericiler, tiyatro salonuna girmeye çalıştı ancak polis engeliyle karşılaştı.

Macron ve eşi Brigitte Macron tiyatro salonundan güvenlik güçlerinin eşliğinde ayrılabildi.

Tiyatro salonunun önünde reform karşıtı protesto düzenlendi

Emeklilik reformu tepkisi

Fransa'da emeklilik reformuna karşı başlatılan grevler 44 gündür devam ediyor. 1986'dakinden daha uzun süren grevler nedeniyle Paris ve büyük kentlerde, özellikle ulaşım ile sağlık hizmetlerinde ve şehirler arası tren seferlerinde ciddi aksamalar yaşanıyor.

5 Aralık'ta başlayan grevlere gösteriler eşlik etmişti. Paris başta olmak üzere ülke genelinde reforma karşı farklı günlerde birçok eylem yapılmıştı.

Macron ve hükümet, emeklilik reformundan vazgeçmeyeceğini belirtirken, sendikalar reformun geri çekilmesi için ısrar ediyor.

Son yapılan ankete göre, Fransızların yüzde 75'i reformun geri çekilmesini veya üzerinde değişiklik yapılmasını istiyor.

Başbakan Edouard Philippe, emeklilik sistemine tek bir düzen getirileceğini, çeşitli sektörlere tanınan ayrıcalıkların ve 42 emeklilik türünün peyderpey kaldırılacağını belirtmişti.

Qries
Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Emeklililk reformunu protesto eden Fransız itfaiyeciler 2. kez Paris sokaklarında

Fransa: Emeklilik reformu karşıtı protestolara katılım azaldı; sendikalar vazgeçmiyor

Fransa'da ilk kez bir Cumhurbaşkanı yolsuzluk suçundan yargılanacak: Sarkozy'nin davası ekimde