Maccabi Tel Aviv, ilk Arap-İsrailli oyuncusunu duyurmak isteyince…

2014 EuroLeague şampiyonu Maccabi Tel Aviv, Bnei Herzliya’nın göze çarpan oyuncusu Karam Mashour’u iki yıllık bir sözleşme ile takıma aldı. Nazaret’ten gelen 25 yaşındaki forvet, geçen sezon İsrail liginde büyük başarılarla dikkat çekmişti.

Spor
12 Temmuz 2017 Çarşamba

Maccabi, Mashour’un takıma katıldığını sosyal medya hesaplarından duyurdu. Ancak Mashour’un bir resmi ile ‘Maccabi’ye hoş geldin’ ibaresi ile paylaştı. Maccabi, aynı ifadeyi İbranicenin yanı sıra Arapça da yazmak istedi, ancak, Arapça harfleri sağdan sola yazmak yerine soldan sağa yazdıkları için anlaşılmaz bir ifade türedi.

Takımın Sözcüsü Nitzan Feraro, konuyla ilgili verdiği demeçte, hatanın “birkaç dakika içinde fark edildiğini ve düzeltildiğini” belirtti. Hatadan ötürü özür Feraro konuyu büyütmenin “durumu olumsuz etkileyeceğini” dile getirdi.

2015’te Bnei Herzliya’ya katılmadan önce Mashour, Las Vegas’daki Nevada Üniversitesinde ve daha sonra Morehead State Üniversitesi’nde kolej basketbolu oynuyordu.

Sözleşmenin imzalanmasını takiben Maccabi Tel Aviv yaptığı resmi bildiride, Mashour için “istisnai bir iş ahlakına sahip, enerjik ve agresif bir oyuncu” tanımını yaptı ve “sarı mayoyu” giyen ilk Arap-İsrailli olacağını duyurdu.