Macaristan'da Alanya tanıtıldı

Macaristan’da düzenlenen uluslararası turizm fuarında Facebook, Twitter, Instagram hesaplarında ‘We love Alanya’ sloganı ile paylaşımda bulunan ziyaretçilere Alanya bilekliği hediye edildi.

Macaristan'da Alanya tanıtıldı

Macaristan’da düzenlenen uluslararası turizm fuarında Facebook, Twitter, Instagram hesaplarında ‘We love Alanya’ sloganı ile paylaşımda bulunan ziyaretçilere Alanya bilekliği hediye edildi.

06 Mart 2017 Pazartesi 20:31
Macaristan'da Alanya tanıtıldı


MACARİSTAN’IN başkenti Budapeşte’de 40’ıncı kez düzenlenen Uluslararası Budapeşte Turizm Fuarı’nda Alanya tanıtımı yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında yapılan tanıtımda Alanya’yı Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Güneş temsil etti. Fuar merkezinden bildiren Güneş, “Zürih Tanıtma Müşavirimiz Sayın Hilal Demirel’in büyük katkılar sunduğu fuarda her türlü tanıtım fırsatını değerlendirdik. Ülkemizin Bakanlık standında 5 bölge ve oteller ile birlikte toplam 11 katılımcı vardı. Fuarda 73 ülke tanıtım çalışması yaptı” dedi.
“ÜNLÜ İSİMLERİ ALANYA’DA AĞIRLAYACAĞIZ”
9 buçuk milyon nüfusu olan Macaristan'ın Türkiye'ye ve Türklere özel bir ilgisi olduğunu söyleyen Güneş, şunları kaydetti: Bu ilgiyi fırsata çevirmemiz için önemli bağlantılar kurduk. Ülkenin önemli satış kapasitesine sahip Türk orijinli Sun & Fun Holidays’in Genel Müdürü Tolga Deniz Sarıyüce, Ürün Müdürü Nusret Saral ve Müşavirimiz Hilal Hanım ile tanıtım strateji toplantısı yaptık. Daha önce Bulgaristan pop starına Alanya’da bir klip çektiğimizi, Sırbistan pop starı Ana Kokiç'in yeni şarkısına klip çekeceğimizi, kendilerinin buradaki bağlantılarını kullanmalarını ve benzer tanıtım çalışmalarına bu ülkede de imza atmak istediğimizi söyledim.
“MACARLAR ALANYA’YI İZLEYECEK”
Macaristan’da turizm dergisi sahibi, turizm program yapımcı ve sunucusu olan, nereye gittiği merakla takip edilen Kandasz Andrea ile Alanya'ya gelmesi konusunda anlaştık. Macaristan'ın turizm konusunda önemli bir temsilcisi olmasından dolayı her yıl fuar açılışını Andrea Hanım’a yaptırıyorlar. Andrea, Türkiye'ye daha önce hiç gelmemiş. Sarıyüce’nin özel çabasıyla Andrea'nın programında Alanya bölgesi tanıtımı yapılacak.
“REZERVASYON RAKAMLARI 2015’İ GEÇTİ”
Türkiye'ye yapılan operasyonun önemli bir kısmına hakim olan Sun & Fun Holidays ile bundan sonrada ALTAV olarak önemli tanıtım projelerinde birlikte çalışacağız. Sun & Fun Holidays olarak büyük bir stant ile katılım sağlayan acentenin satış ivmesi Alanya ve Side bölgesi. Ayrıca Belek bölgesi satışlarında artış olduğu bilgisini edindim. Şu ana kadar olan satışları 2015 yılı satışlarını geçmiş durumda. Almanya’da düzenlenen ITB fuarı sonrası kapasite artırımına karar verecekler. 14 Mayıs-30 Ekim tarihleri arasında Antalya'ya uçacaklar.
“GREEN TRAVEL SATIŞLARA YENİDEN BAŞLADI”
Neckermann Marketing Müdürü Kalman Peter ile yaptığımız görüşmede planlamanın geçen yıl ile aynı olduğu bilgisini aldım. Uçak konusunda Fun & Sun Holidays ile bir anlaşmaya vardıklarını ve uçak planlamasını birlikte yapacaklarını iletti. Ülkenin yine eski acentesi olan Green Travel'ın tekrar satışlara başladığını ve şirket partneri olduklarını söyleyen Akdem Travel’ın Genel Müdür Yardımcısı Aydın Erol, 2017 yılı için haftada 5 uçak planladıklarını, mayıs-ekim arası Freebird Hava Yolu ile uçacaklarını, 2015 yılında 30 bin turist getirdiklerini ve bu sayının 2016 yılında 14 bine gerilediğini, hedeflerinin 2015 yılı rakamlarına ulaşmak olduğunu söyledi.
“CHRISTIAN TOUR’DA TÜRKİYE SATIŞI YOK”
Romanya'dan sonra Macaristan operasyonuna başlayan Christian Tour yetkilileri bu yıl Macaristan'dan Türkiye satışları olmayacağını söyledi. İspanya, İtalya, Yunanistan ve Bulgaristan ile tatil paket satışlarına başladıklarını söyleyen Satış Müdürü Nyul Mikiöz ‘Gelecek yıl duruma göre karar vereceğiz’ dedi. Macaristan'da ilk yılları olduğu için risk almak istemediklerini dile getirdi.
“TURİZM YAZARLARI VE BLOGGER’LAR GELECEK”
4 ayrı turizm ve tatil dergisine yazan Mezei Eda ile Alanya tanıtım gezisi programı için anlaştık. Nisan ayında Alanya'ya gelecek. Haziran ayında çıkacak olan derginin yeni sayısında Alanya olacak. Ayrıca daha önce Alanya'da ağırlamış olduğumuz Go Utazas turizm dergisinin Medya Müdürü Szeszler Szilvia ve Az Utazo turizm dergisi Magazin Müdürü Urban Györgyi, fotoğrafçıları ile birlikte mayıs ayında Alanya'da olacaklar. Yine Müşavirimiz Hilal Hanım bu basın gruplarına ilave olarak fenomen olan blogger’lar ile irtibata geçerek basın programına dahil edecek.
“SOSYAL MEDYADA ‘WE LOVE ALANYA’ YAZDILAR”
Fuar süresince yine sosyal medya tanıtım çalışmalarına devam ettik. Alanya yazılı nazar boncuklu bilekliği hediye ederek Facebook, Twitter, Instagram hesaplarında ‘We love Alanya’ sloganı ile paylaşımlarda bulundurduk. Fuarın 3’üncü günü, tanıtımını yeni yaptığımız Alanya videosunu sosyal medya hesabında paylaşan ziyaretçilere yine Alanya bilekliği hediye ettik.
“MACARİSTAN’DA TANITIM MÜŞAVİRİ YOK”
Fuarın ilk günü Büyükelçimiz Sayın Şakir Fakılı standımızı ziyaret etti. Henüz bir tanıtım müşavirimizin olmadığını bu pazarın önemli olduğunu ve yakın ilgi ve çalışma ile ülkemize gelecek turist sayısında artışın başarılabileceğini söyledim. Bunun için talepte bulunduğunu 1-2 ay içerisinde müşavir ataması beklediklerini söyledi. ALTAV olarak karşılıklı iyi ilişkilerde bulunduğumuz Bakanlık yetkilileri ile işbirliği içerisinde ülke ve bölgemizin tanıtımı için koordineli çalışarak verimli bir fuar süreci geçirdik. Olumlu havanın devam ettiği bu pazardan umutlu dönüyoruz.
Son Güncelleme: 06.03.2017 22:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81