Maalesef şehit sayısı 5 oldu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Maalesef şehit sayısı 5 oldu!
A
a

Şırnak’ın Uludere İlçesi Şenoba Beldesi kırsalında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu. Kars ve Bitlis'ten de 3 askerin şehit olduğu haberi geldi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Habertürk Haber Merkezi'nden Melih Yiğit'in edindiği bilgiye göre, Şırnak’ın Uludere İlçesi Şenoba Beldesi kırsalında arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerinin geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. 
Patlamada 2 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopter ile 23. jandarma Sınır Tümen Komutanlığı içerisinde bulunan Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada doktorlar tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı 2 asker kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit olan askerlerin Çorum nüfusuna kayıtlı ve evli olan 29 yaşındaki Uzman Çavuş Sedat Düzgün ile 26 yaşındaki Manisa'nın Saruhan İlçesi'ne kayıtlı, Uzman Çavuş Nezir Pırnarcı olduğu belirtildi.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.


KARS'TA MAYIN PATLADI: 2 ASKER ŞEHİT

Anadolu Ajansı'nın haberine göre de, Kars'ın Kağızman ilçesinde, güvenlik güçlerinin arazi arama tarama faaliyeti sırasında tuzaklanan bir patlayıcının infilak etmesi sonucu, ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu, bir asker yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerince, Türkiye'de terör açısından kritik noktalar arasında gösterilen Çemçe-Madur bölgesinde yürütülen arazi arama tarama faaliyeti sırasında, tuzaklanan bir patlayıcı infilak etti.

Olayda ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu, bir asker yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve takviye güvenlik güçleri sevk edildi.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyon ise sürüyor.


BİTLİS'TE 1 ASKER ŞEHİT

Şırnak ve Kars'ın ardından Bitlis'ten de şehit haberi geldi. Bitlis'te Sehi Ormanları bölgesinde terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında meydana gelen patlamada 1 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Yaralı askerler Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


OPERASYONLARDA 13 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Güvenlik kaynakları, Hakkari'de 11 ve Şırnak'ta 2 olmak üzere toplam 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi