• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 24 °C
  • Aydın 23 °C
  • Afyon 21 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Bursa 19 °C
  • Çanakkale 18 °C
  • Muğla 18 °C
  • Uşak 19 °C

Lyksor’dan Türkiye’de Bir Ilk

Lyksor’dan Türkiye’de Bir Ilk
Yapı kimyasalları sektörünün parlayan yıldızı Lyksor Yapı Kimyasalları A.Ş. yine bir ilke imza attı

Yapı kimyasalları sektörünün parlayan yıldızı Lyksor Yapı Kimyasalları A.Ş. yine bir ilke imza attı. Lyksor, bugüne kadar ithal edilen makro fiber sentetik beton donatısını yüzde 100 yerli know-how ile İzmir’de üretmeyi başardı.

Yapı kimyasalları sektörüne hızlı bir giriş yapan, İzmir Kemalpaşa ve Diyarbakır’da kurduğu tesislerinde kendi ürettiği hammadde ile beton kimyasalları üreten ve ihraç eden Lyksor Yapı Kimyasalları A.Ş., sektöre katma değeri yüksek ürünler kazandırmaya devam ediyor. Son olarak Kemalpaşa tesislerinde makro fiber sentetik beton donatısı üretimi gerçekleştiren firma, bu sektördeki ilk yerli ürünü pazara sunmaya hazırlanıyor. 2021 yılında 2,1 milyar dolar büyüklüğe ulaşması beklenen makro fiber sentetik beton donatısı sektörüne ilk yerli üretim ürünüyle giren yüzde 100 Türk sermayeli Lyksor Yapı Kimyasalları firması Türkiye’nin bu alandaki ithalat bağımlılığını da sonlandıracak. Bugüne kadar tamamı ithal edilen makro sentetik fiber beton donatısı artık İzmir Kemalpaşa’da Türk mühendisler tarafından yüzde 100 yerli know-how ile üretilecek. Yerli üretim makro sentetik fiber beton donatısı iç pazarın yanı sıra dış pazara da sunulacak.

KOROZYONA UĞRAMIYOR

Ülkemizin büyük bölümü deprem kuşağında yer almakta, sıkça karşılaşılan afetlerde büyük can ve mal kaybı yaşanıyor. Bu nedenle yapı güvenliği açısından betonun kalitesi vazgeçilmez bir unsur olarak ön plana çıkıyor. Buna bağlı olarak beton kalitesini arttırmak, geniş bir coğrafyaya sahip olan ülkemizde farklı doğa koşullarına uygun beton üretmek ve ihtiyaca uygun beton donatıları kullanmak büyük önem arzediyor. Yere oturan endüstriyel betonların dayanımlarını artırmak için kullanılan çelik hasır ve benzeri ürünler çift yönlü oldukları ve korozyona uğradıkları için uzun vadeli güvenlik sağlamazken makro fiber sentetik beton donatısı üç boyutlu özelliği ve korozyona uğramamasıyla üst seviyede bir dayanıklılık sağlıyor.

DEPREME KARŞI MUKAVEMETİ YÜKSEK

Betonun ömrünü ve dayanıklılığını arttıran makro fiber sentetik beton donatısının bugüne kadar ithal edilerek kullanıldığını ifade eden Lyksor Yönetim Kurulu Başkanı Bimen Kadiroğlu, bu ürünü İzmir Kemalpaşa tesislerinde Türk mühendislerle ve yüzde 100 yerli know-how ile ürettiklerini söyledi. Makro fiber sentetik beton donatısının betonun süneklik, dayanım, çatlak kontrolü, yangın dayanımı ve uzun dönem süreklilik özelliklerini arttırdığına dikkat çeken Kadiroğlu, “Makro fiber sentetik donatılar, plastik betondaki rötre ve büzülme çatlaklarını azaltır. Betonu üç boyutlu olarak donatılandırır. Ayrışmayı azaltır. Betonu sünek hale getirerek tokluk kazandırır. Betonun geçirgenliğini azaltır. Betonun darbeye karşı dayanımını artırır. Betonun dağılmasını ve parçalanmasını önler, depremde daha az hasar görür ve çökme riski azalır” dedi. Makro fiber sentetik donatının avantajlarını anlatan Kadiroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Uygulama sırasında işçilik açısından avantaj sağlar. Çelik hasırın montajı sırasında oluşan zaman kaybı yaşanmaz. Korozyona uğramaması servis ömrünü ve bakım periyotlarını uzatır. Stok sırasında hasar görmez ve uzun süre muhafaza edilebilir.”

2 TİP ÜRETİLECEK

Günde 2 ton kapasite ile üretime başladıklarını ve talep doğrultusunda kapasitelerini arttıracaklarını dile getiren Kadiroğlu, “Şu an 2 tip ürün imal ediyoruz. Lekso 410, yere oturan endüstriyel saha betonları için, sabit veya hareketli yüklerde çelik hasır veya çelik fibere alternatif olarak üretildi. Lekso 410 Shot ise püskürtme (shotcrete) betonlarda yine çelik hasıra alternatif olarak üretildi.” şeklinde konuştu. 

HEDEF İHRACAT

Bimen Kadiroğlu, katma değeri yüksek bir ürün olan makro fiber sentetik beton donatısını ihraç etmek için de çalışmalara başladıklarını belirterek hedeflerinin ilk etapta Ortaasya, Ortadoğu ve Avrupa ülkeleri olduğunu söyledi. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894