MENÜ

Lütfen "Hakem..." diye ağlamayın!

Abone Ol Google News

Yeni sezon başlıyor. Hayırlı olsun. Batık kulüplerimiz tüm yaz boyunca yaptıkları ve yapamadıkları transferlerle konuşuldular.

Haberin Devamı

İlk haftanın ardından yine o bilindik tartışmalar tabii ki başlayacaktır.

Yine suç arkasında milyonlarca taraftarı olan kulüplerin ve yöneticilerinin değil, hakemlerin olacak.

Teknik direktörler hatalarıyla yine konuşulacak ama asıl suç yine hakemlerin olacak.

Ve maalesef... Milyonlarca futbolsever, yöneticilerinin mağlubiyete kılıf uydurma taktiklerini yine yutacak!

Geçen sezon neler söylenmedi ki?

Derbide 2-0 öne geçen bir takımın teknik direktörü 2-2'yi zor korudu, tarihi mağlubiyetten döndü ama maç sonu "Hakem tacımızı vermedi" dedi.

Aynı takımın yöneticisi ise o derbinin rövanşında "Birilerini şampiyon yapmak istiyorlar" dedi, kendi takımı şampiyon oldu.

Kim, kimi şampiyon yapmak istiyor, söylemedi. "VAR kayıtları bizde..." dedi, şampiyon olunca sustu.

16 transfer yapıp, Premier Lig'in sönmüş yıldızlarını getiren ancak taraftarına küme düşme korkusunu yaşatan kulübü ise, eski transferi, hatta kadro dışı bırakılan sonra 'Gel bizi kurtar' denilen 34 yaşındaki bir Fransız ipten aldı.

Haberin Devamı

Aynı takımın bir yöneticisi ise, Bursa deplasmanındaki maçın ardından 90+5'teki bir pozisyondan ötürü hakemi suçladı. O yönetici takımının aslında Bursa'dan tarihi fark yiyerek dönmesi gerektiğini söylemedi. Kaçan tonla gol pozisyonu ya da kalecinin kurtardıkları derken berabere kaldıklarına sevinmeliydiler aslında...

Ligin son büyük derbisi ise "Taca giden top, şu oyuncunun ayağına çarptı mı çarpmadı mı" tartışmasıyla sınırlı kaldı. Taraflardan biri yine "Taçtan gol yedik" dedi, diğeri ise pişkin pişkin, "Bakın söylemiştik, demek ki taçtan gol yeniyormuş" diye cevap verdi.

Örnekler çoğaltılır... Çoğalmaması mümkün değil zaten. Ülkede herkes mağdur.

Bahsettiğim takımların ve diğerlerinin, herkesin aleyhine de birçok pozisyon olmuştur tabii ki...

Ama...

Bu kadar transfer yapıyorsunuz, yine tutmuyor. Kulüpleriniz batmış.

Son iki sezonun şampiyonu Galatasaray Avrupa'da son 24 maçında 2 galibiyet alabilmiş. Avrupa'daki en başarılı takımımız da yine Galatasaray...

Fenerbahçe ve Beşiktaş konusuna girmiyorum bile... Vardar'a elenmeler, Sarpsborg, Malmö yenilgileri... (Şenol Güneşli Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi başarısını unutmayalım ama genel tablo iç açıcı değil)

Ve tüm bunların sorumlusu hakemler öyle mi?

Evet, hakemler de çok iyi değil. Hatta bazen çok kötü.

Ama şunu unutmayın, bu beğenmediğimiz hakemler bile sizin kurduğunuz takımlardan, yöneticiliğinizden kötü değil.

O yüzden lütfen ama lütfen, artık "hakem..." diye ağlamayın. Çünkü yaptığınız ağlamak. Artık bunu yapmayın, ortamı germeyin...

...

YORUM YAZ