reklam
reklam
DOLAR 32,4782 % -0.07
EURO 34,8566 % -0.46
STERLIN 40,6796 % -0.43
FRANG 35,5423 % -0.23
ALTIN 2.441,17 % 0,20
BITCOIN 64.029,94 -0.925

Lüleburgaz STK Platformu Cami Saldırısını Kınadı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Lüleburgaz STK Platformu Cami Saldırısını Kınadı
reklam

Lüleburgaz Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Yeni Zelanda’nın Christchurch kasabasındaki iki camiye yapılan silahlı saldırıyı kınamak amacıyla basın açıklaması yaparak, gıyabi cenaze namazı kıldı.

Lüleburgaz’da sivil toplum kuruluşları ile kamu kurumlarının temsilcileri tarafından, 18 Mart 2019 Pazartesi günü, Yeni Zelanda’daki saldırıya tepki olarak basın açıklaması yapılıp gıyabi cenaze namazı kılındı.

Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda, saat 16.00’da gerçekleşen programa; Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sami Saçkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cihan Erdem, İlçe Müftülüğü personeli, AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Belediye Başkan Adayı Akın Kamacı, AK Parti İlçe Başkanı Tanzer Koç, MHP Lüleburgaz Belediye Başkanı Adayı Armağan Ayyıldız, MHP Lüleburgaz İlçe Başkanı İlkay Karataş’ın yanı sıra; Lüleburgaz Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bileşenleri Ensar Vakfı, Memur-Sen, Eğitim-Sağlık Sen, Diyanet-Sen, Büro Memur-Sen, Önder İmam-Hatipliler Derneği, Ruba Vakfı, Hayrat Vakfı, Önder İş Adamları Derneği, Altınbaşak Derneği, Lüleburgaz Altınoluk Derneği, Lüleburgaz Eğitim-Kültür ve dayanışma Derneği, Mimar Sinan Derneği, Lüleburgaz Zindan Baba Tasavvuf Derneği, Lüleburgaz Roman Dernekleri, Kurudereliler Derneği katılım gösterdi.

Etkinlikte, lise öğrencileri ellerinde Türk Bayrakları ve “No İslamophobia, Zalimler İçin Yaşasın Cehennem, Mescidi Aksa Şerefimizdir, İnsanlık Bir Kez Daha Sınavda, Yaşasın Doğu Türkistan, Harekete Geçilmediği Sürece Şiddeti Durduramazsınız” yazılı pankartlar taşıdı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından program, Yeni Zelanda’da ölen vatandaşlar için Kuran okunmasıyla başladı.

Gruptakiler adına basın açıklamasını Ensar Vakfı Lüleburgaz Şubesi Başkanı Eyüp Sabri Erdem yaptı. Yapılan açıklamada, “Bizler, bugün burada, başta Yeni Zelanda’daki iki Camii-Şerif içerisinde yapılan insanlık dışı saldırıyı lanetlemek, saldırı sonucu şehit olan 50 Müslüman kardeşimiz için gıyabi cenaze namazı kılmak, yaralı kardeşlerimize Cenâb-ı Hak’tan acil şifalar dilemek için geldik. Ayrıca Mısır’da idam edilerek şehit olan Müslümanlar, Yemen’de aç bilaç şehit olan çocuklar, Doğu Türkistan’da ne ahvalde olduğunu bilemediğimiz sistematik zulüm altında inim inim inleyen öz kardeşlerimiz ve en nihayetinde mukaddes emanetimiz olan Kudüs Şehrimizde, Mescid-i Aksa’ya karşı olan ahlaksız saldırıları kınamak için buradayız. Hatırlatmak, uyumamak, unutmamak, kanıksamamak, ‘neme lazım?’ diyenlerden olmamak için buradayız.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda Yeni Zelanda’daki saldırı sonucu hayatını kaybeden Müslüman vatandaşlar için sala getirildi ve gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

Haber/Kaynak: Sınırkent