Lucescu: “Sadece kritik yapıyorlar"

20.11.2018 - 19:32 | Son Güncellenme: 20.11.2018 - 22:32

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Ukrayna ile oynanan dostluk maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Lucescu: “Sadece kritik yapıyorlar"

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Ukrayna ile oynanan dostluk maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Lucescu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Andriy Shevchenko ile bu hazırlık maçını alırken konuştum. Biz de bunlar gibi olmak istiyoruz. Bunlar da 3 yıl önce genç bir takımdı. Bu gelişimi hızla yaptılar. Biz de bunu yapmak istiyoruz. Ukrayna'da oynayan tüm gençler Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor. Devamlılık bulmamız lazım.

Geçen sezondan bu sezona baktığımızda Türkiye Ligi'nde 8-9 oyuncu yok.  Bu oyuncular bizim eğitimimizi sahaya yansıtacak, umut ediyorum ki bu oyuncular kendi kulüplerinde de oynayacaklardır. Mart ayına kadar önümüzde bir süreç var. Mart ayında oyuncularımızın ne oynadıklarını bilerek toplanacağız. Ukrayna ekibini gördünüz, kendi gruplarında birinci oldular. Hızlı oynayan genç bir ekip bizim de onlar gibi olmamız lazım.

Mart ayındaki toplanmamıza umarım eski arkadaşlarımızda problemsiz bir şekilde dahil olur. Ukrayna'nın çok iyi takımı var. Kendi gruplarında birinci oldular bunu da hak ettiler. Ben, genç oyuncularımı bu seviyelere getirmek istiyorum. Umarım mart ayında Rusya ve İsveç karşsındaki oyunumuza devam ederiz. 

Milli takımda kontrat yok, ülke sevgisi adına oyuncuların gelmesi lazım. Bir kere gel, bir kere gelme bu şeyler olmaz. Bu ülke için savaşan ruha sahip olmak lazım. Bu ruha sahip olan arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Ne söylememi istiyorsunuz? Bunları söyleyen insanların seviyeleri nedir? Kritikleri ile Milli takıma yardım etmiyorlar ki... Onların uzmanlık alanları polemik yaratmak.

Benim bu tür insanların beğenisine ihtiyacım yok. Yaptıklarım ortada. Gençleri motive edecek yazı yazacaklarına beni kritik ediyorlar. ('Medyada başarısızlığa bahane bulduğunuz eleştirisi hakkında ne söylersiniz?' sorusuyla ilgili)

Senin için hazırladığımız haberler