22 Ekim 2019 11:19

Lübnanlılar: Yöneticiler gitmeden eve dönmeyeceğiz

Lübnan’da hükümetin paketini yetersiz bulan halk eylemlerini sürdürüyor.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Lübnan hükümetinin ekonomik krizi hafifletmek iddiasıyla aldığı kararları yetersiz bulan Lübnanlılar ülkenin çeşitli kentlerinde protesto gösterilerine devam ettiler.

Başkent Beyrut, Trablusşam ve Sayda kentlerindeki meydanlarda toplanan Lübnanlılar, Başbakan Saad Hariri’nin açıkladığı kararlara tepki göstererek, “Halk rejimin düşmesini istiyor”, “Devrim devrimdevrim”, “Evlerimize geri dönmeyeceğiz” ve “Devrimin ölmesine izin vermeyeceğiz” sloganları attı.

Beyrut’taki Riyad es-Sulh Meydanı’na gelen eylemcilerden Salim el-Gavş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Hariri’nin sunduğu teklif paketinin bu kadar hızlı kabul edilmesi, yönetici tabakanın yaptığı yolsuzlukların boyutlarını ortaya koyuyor” dedi.“Bu reformlar, neden daha önce yapılmadı!” ifadesini kullanan Gavş, yöneticilerin hepsi gitmeden gösterilerine son vermeyeceklerini söyledi.

Eylemcilerden Ahmed ez-Zeyn de Hariri’nin açıkladığı kararları, “yeni bir morfin” şeklinde değerlendirerek, “Bir delikten iki kez ısırılmayacağız” dedi.

Trablusşam’daki eylemlere katılan Gazeteci GassanFerran, reform paketinin onları ikna edemediğini ve meydanları terk etmeyeceklerini söyledi.

Abdunnasır el-Mısri, “İstifa etmelerini beklerken taleplerimizin çok küçük bir kısmına karşılık gelen kararlarla önümüze çıktılar. Cumhurbaşkanı göreve geldiğinden bu yana reform diyorlar. Ancak o zamandan bu yana hiçbir şey yapmadılar” diye konuştu.

Başbakan Hariri, bakan ve milletvekillerinin maaşlarının yüzde 50 düşürülmesi, Enformasyon Bakanlığı ile bazı kamu kurumlarının kapatılması, gelecek yıl bütçesinde yoksul aileler ile konut kredisine ek kaynak ayrılması gibi kararlar aldıklarını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Rehabilitasyon için gittiği kursta istismara maruz bırakıldı

SONRAKİ HABER

Adana Kadın Platformu: Daha kaç kere "hayır" dememiz gerekecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...