25 Ocak 2021 18:12

Lübnan'da yoksulluğa karşı sokağa çıkanlara polis müdahale etti

Lübnan'da ekonomik kriz ve Kovid-19 nedeniyle uygulanan OHAL'i protesto eylemine polis müdahale etti.

Arşiv | Fotoğraf: Wikimedia Commons

Paylaş

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam kentinde ekonomik kriz ve koronavirüs nedeniyle uygulanan olağanüstü hali (OHAL) protesto eden eylemcilere polisler müdahale edildi. Lübnan Kızılhaç Örgütü, 14 kişinin yaralandığını aktardı.

Büyük bir ekonomik krizi içinde olan Lübnan'da, Kovid-19 gerekçesiyle 14 Ocak'ta 10 günlük süreyle hayata geçirilen OHAL'in daha sonra 8 Şubat'a kadar uzatılması halkın tepkisine yol açtı.

AA'da yer alan habere göre ülkenin en yoksul bölgesi olan kuzey kesimindeki Trablusşam kentinde, hükümetin koronavirüs nedeniyle OHAL sürecini uzattığı 21 Ocak'tan beri küçük gruplar halinde gösteriler ve yürüyüşler düzenliyor.

Trablusşam'da ekonomik krizin getirdiği işsizlik ve hayat pahalılığı ile OHAL sürecini protesto eden onlarca vatandaş, bugün de gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından kentin farklı bölgelerinde yolları trafiğe kapatma eylemi yaptı.

Akşam saatlerinde ise kentin merkezindeki hükümet binası önünde toplananlara polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

14 KİŞİ YARALANDI

Lübnan Kızılhaç Örgütü'nden sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, Trablusşam'ın Nur Meydanı'ndaki eylemde 14 kişinin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, 10 yaralıya olay yerinde müdahale edildiği, diğer 4 yaralanın ise yakındaki hastanelere nakledildiği kaydedildi.

Başkent Beyrut'ta ve Güneydeki Sayda kentinde de protesto yürüyüşü yapıldı. 

Kamu borcunun 90 milyar doları aştığı Lübnan, 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en büyük ekonomik krizlerden birini yaşıyor. İşsizliğin yüzde 35'in, yoksulluğun yüzde 50'nin üzerinde olduğu Lübnan, Ağustos 2020'de Beyrut Limanı'nda meydana gelen büyük patlamayla ekonomik açıdan daha da zor duruma düştü. Ülkede anlaşmazlıklar nedeniyle 10 Ağustos'tan bu yana yeni hükümet kurulamıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Van’da kuraklık üzerine çalışan Faruk Görünüş: Bilinçsiz su kullanımı engellenmeli

SONRAKİ HABER

Elazığ depreminin yıl dönümü | Siyasi partiler: Halkın sorunları çözülmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...