Lösemiyi ikinci kez yenen Umut akranlarına umut aşılıyor.

Elazığ'da 2,5 yaşında yakalandığı lösemiyi iki kez yenen 13 yaşındaki Umut Can Deniz, lösemi hastası akranlarını evlerinde ziyaret ederek onlara moral veriyor.

Henüz 2,5 yaşında lösemi teşhisi konulan, 4 yıl süren tedavi sonucu hastalığı yenen Deniz, 2 yıl sonra kontrol amacıyla gittiği hastanede hastalığın yeniden nüksettiğini öğrendi.İkinci kez hastalıkla mücadele etmek zorunda kalan Deniz, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) İl Temsilcisi olan annesi Ayşe Kavak'ın da desteğiyle geçen yıl hastalığı tekrar yenmeyi başardı.

DENİZ: OYUNCAK GÖRMEDEN İLAÇLARLA TANIŞTIM

Sağlığına kavuşan Deniz,  “Bu hastalıkla mücadele eden akranlarını unutmadı. haftanın belirli günlerinde annesi Ayşe Kavak ile lösemi tedavisi süren arkadaşlarını evlerinde ziyaret ediyor, hastalıkla nasıl mücadele ettiğini anlatıyor.Onlarla oyun oynayan Deniz, bu ziyaretlerle lösemi hastası çocuklara moral veriyor, manevi destek sunuyor” “dedi.

DENİZ: BEN BAŞARDIYSAM SİZ DE BAŞARABİLİRSİNİZ

Lösemiyi ikinci kez yenen Umutcan Deniz, “'10 yıl boyunca lösemi hastalığı ile mücadele ediyorum. İnancımı hiç kaybetmedim. Ve bu hastalığı inancımla yendim. Ben başardıysam siz de başarabilirsiniz, lösemiyi yenebilirsiniz. Onlara umut oluyorum, cesaret veriyorum ki onlar da inanıp, başarsınlar.Oyuncak görmeden ilaçlarla tanıştım. Bu hastalığa iki kez yakalandım. Birincisinde çok küçüktüm, hatırlamıyorum ama ikinci seferde artık kendimi biliyordum. Ondan dolayı verdiğim mücadele ile hastalığımı atlattım” diye kaydetti.

KAVAK: MORAL VE SEVGİ İLE ATLATILABİLECEK BİR HASTALIK

Deniz'in annesi Ayşe Kavak ise, “Oğluna lösemi teşhisi konulduğunda yıkıldım. Ancak hiç pes etmeden oğlumla beraber mücadele ettik. Löseminin ne olduğunu bilmiyorduk. Uzun bir sürecin içerisinde bulduk kendimizi. Bir anne için çok zor şeyler bunlar. Oğlum daha küçük olduğu için başına nelerin geleceğini bilmiyordu. Bu süre içinde vücudunda değişikler oldu. Çok fazla ağrılar çekti. Bu tür sıkıntılar benim için yıkıcı oldu. Oğlunun tedavisi bittikten 2 yıl sonra rutin kontrollerinde hastalığın tekrar nüksettiğini öğrendik. Dünyam başıma yıkıldı. Sonra, Biz ilkini yendik, mutlaka bunu da yeneceğiz dedim. Oğlumun tedavisi başladı. Uygun ilik bulunamadı. Yapılacak hiçbir şey yoktu. Tüm zorluklara rağmen direndik. Çok şükür ilik nakli gerekmeden ilaç tedavisi ile hastalıktan kurtulduk. Oğlum büyük bir hastalıkla imtihan edildi ama biz anne oğul mücadeleyi bırakmadık. Bu, moral ve sevgi ile atlatılabilecek bir hastalık." şeklinde konuştu.

SEVİMLİ: UMUT GELDİ, BİZE UMUT OLDU

Lösemi tedavisi gören Ramazan Sevimli, “Umut geldi, bize umut oldu. Hepimize umut veriyor. Diye konuştu.