• DOLAR 32.583
  • EURO 35.063
  • ALTIN 2459.274
  • ...
Londra ve Paris sokaklarında eylemler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Önce Sarı Yelekliler'in protestoları, ardından da 16 Nisan'da Notre Dame Katedrali'nin büyük bir kısmının yanması ile ülke iyice karışıklığa doğru sürükleniyor. Bu duruma ise Fransız Cumhurbaşkanı Macron bile müdahale edemiyor.

PARİS'TEN GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLİYOR
İngiltere'de ise çevrecilerin başlattığı eylemler, şehrin geneline yayıldı. Polis ekiplerine tam yetki veren İngiltere, eylemlerin önüne geçebilmek için her yolu deniyor. Reuters ise Londra'daki eylemleri görmezden gelerek, Paris'ten görüntüer servis ediyor.

23'ÜNCÜ HAFTADA ÇATIŞMALAR ARTTI
Bugün Fransa'nın başkenti Paris'te 23'üncü haftaya giren Sarı Yelekliler'in protesto gösterileri devam ederken, protestocularla polisler çatışıyor.

Geçtiğimiz hafta çıkarılan bir yasa ile 'vur emri' alan Fransız polisi, bugün protestoculara müdahale ederken acımıyor. Polis, gerçek mermi ve biber gazı kullanıyor.

PROTESTOCULAR SOKAKLARI ATEŞE VERDİ
Hatta kalabalığın, her zamanki protesto gösterilerinden daha fazla olduğu belirlendi. Protestocular, sokaklardaki barikatları kaldırdı ve arabaları dahi ateşe verdi.

EYLEMCİLERE NOTRE DAME YASAĞI
Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, dün Sarı Yeleklilerin 23’üncü haftada yapacakları gösterilerde Notre Dame ve çevresine girmelerini yasaklamıştı.

Yasaklanmanın sebebi ise, Notre Dame yangınının ardından alınan ‘güvenlik önlemleri’ olduğu belirtildi. Yasaklamanın, Notre Dame ve çevresinde tüm gün geçerli olacağı belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir