Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından il il 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarının yer aldığı güncel haritayı paylaştı. Bakan Koca'nın, 'Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli' mesajıyla paylaştığı haritada, 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasındaki veriler yer aldı.

'HALKIMIZIN DUYARLI OLMASI GEREKİYOR'

Vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini söyleyen Vedat Deli, 'Halkımızın duyarlı olması gerekiyor. Maske, mesafe ve hijyen konusuna dikkat etmeliyiz. Vatandaşlar işi olmadıkça çarşıya çıkmasın. Tedbirlerimiz yeterli ama biz halk olarak dikkat etmiyoruz. Ondan dolayı da vakalarımız yüksek seviyede seyrediyor' dedi.

'15 GÜN SÜRESİNCE KENDİMİZİ KARANTİNAYA ALMALIYIZ'

Üniversite öğrencisi Buket Kaya ise 'Hafta sonu olduğu için her yer dolu, malum AVM'ler de dolu. Birçok vatandaş alışverişe gelmiş. Bence 15 gün süresince kendimizi karantinaya almalıyız' diye konuştu.

'BÖYLE GİDERSEK KURTULAMAYACAĞIZ'

Vaka sayılarında artış olduğunu söyleyen Olcay Onat, 'Serbestleşeli bir hafta oldu, kafe ve restoranlarda insanlar iç içe dikkat edilmiyor. Böyle devam ederse kurtulamayacağız. Çok yüksek riskin bir altındayız. Durumumuz daha da kötüye gidiyor. Masalarda insanlar dip dibe oturuyor. Bu kadar mı özlediler birbirlerini telefon diye bir şey var. Böyle gidersek biz mahvolduk ve kurtulamayacağız. Allah sonumuzu hayır etsin' dedi.

'ENDİŞELİYİZ'

Halk olarak dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Onur Güven, 'Artışla ilgili endişeliyiz. Halk olarak dikkat etmeliyiz. Ne yapıyorsak iki katı dikkat etmemiz lazım. Normalleşmeye başladık ama normalleşmeyi kötü tarafa çeviren bizim dikkatsizliğimiz. Bununla ilgili daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Kırmızıya doğru gidebiliriz. Çevre illerimizde de çok fazla kırmızı illerimiz bulunuyor. Bunlara dikkat etmezsek daha da kötü olacak. İnsanlar zaten bir yıldır evlerinde daha çok dikkat etmeliyiz' diye konuştu.