Merkez Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi Aydınlık Caddesi’nde Uzman Estetiysen ve Masaj Uzmanı Yeşim Gündoğdu tarafından faaliyete başlayan Liza Baby Spa- Anne-Bebek Bakım Merkezi’nin açılışına, İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, SGK İl Müdürü Muzaffer Çakar, Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaaslan katıldı.

Bugün itibariyle bakım merkezinin hizmete girdiğini söyleyen Yeşim Gündoğdu, “Bebeklerin fiziksel, bilimsel, sosyal ve duygusal gelişimine olumlu etkisi tüm dünyada kabul gören bebek masajının annelere öneriden öteye geçemediği şehrimiz de bir ilk gerçekleştirdik. Bebek masajı, bebeğin bedensel ve ruhsal yönden gelişimini destekleyen, sayısız faydaları olan bir uygulamadır. Bebeğin sağlıklı büyümesi, gelişmesi, kan dolaşımının hızlanması, kas-iskelet sisteminin gelişmesi ve bağırsaklarındaki biriken gazın çıkarılması gibi pek çok fizyolojik yararlarının yanı sıra, bebeğin çevresiyle iletişimini de güçlendirir. ‘Bebek SPA Nedir, Bebek SPA’nın faydaları nelerdir, Hidroterapi nedir, Hidroterapinin faydaları nelerdir, Bebek SPA’sı ne sıklıkla yapılabilir,  Bebek SPA merkezlerinde nelere dikkat edilmelidir?’ bunlar üzerinde çalışmalarımız olacak ve annelerimiz ile yavrularımıza hijyenik ortamda kaliteli hizmet sunacağız. Bakım merkezimizde, Bebeklerin kas ve motor gelişimlerini destekleyerek onların rahatlamasına, kolik ve gaz sancısı gibi problemlerin ortadan kalkmasına yardımcı olacağız ki Bebek SPA’sı ülkemizde de yaygınlaşan bir hizmet oldu artık” dedi.

Hizmete açılan Anne-Bebek Bakım Merkezi’nde şu hizmetler yer alacak

BEBEK SPA NEDİR? BEBEK SPA’NIN FAYDALARI NELERDİR?

Antik Çağ’dan günümüze, daha sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen insanlar suyun şifa verici özelliğini kullanıyorlar. Artık, bebekler de bu popülasyondan faydalanıyorlar.

Bebek SPA özellikle Avrupa ve Amerika’da yaygın olan, hem annenin hem de bebeğin yararlanabileceği bir aktivite. SPA denince akla biz yetişkinlerde olduğu gibi su ve masaj uygulaması geliyor. Bebekler için de aynı uygulama geçerli.

Bebekler önce kendilerine uygun ölçekteki hidroterapi havuzlarına alınıyorlar. Burada kas ve motor gelişimlerini güçlendirecek egzersizler de yapıyorlar. Ardından uzman bebek masajı terapistleri tarafından yapılan masajla rahatlıyorlar. Gelelim bebek SPA’nın faydalarına: Suyun dinlendirici gücü bebeklere rahatlama sağlarken anneler de bu sayede sosyalleşme imkanı buluyorlar. Düzenli olarak yapıldığında bebeklerin motor becerilerinde ve kas kuvvetinde gözle görülen bir gelişme oluyor. Gaz sancısı ve kolik ağrılarını en hafife indiriyor.

HİDROTERAPİ NEDİR? HİDROTERAPİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Hidroterapi, bebeğin zihinsel ve fiziksel gelişimini destekleyen bir hizmet. Hidroterapi uygulamasında bebekler boyun simidiyle birlikte belli sıcaklıkta optimize edilmiş jakuzilerde sağlıklı bir şekilde vakit geçirebiliyorlar. Peki, hidroterapinin bilinen faydaları neler? Jakuzilerde bulunan hava kabarcıkları bebeklerin fizyolojik gelişimlerine katkı sağlıyor. Bu, uzmanlar tarafından da desteklenen bir gerçek. Bebeklerin zihinsel ve motor becerilerinin gelişimini destekliyor. Bu da bebeklerin daha bilinçli ve kontrollü hareket etmelerine yardımcı oluyor. Bebeğin beyin ve kas gelişimi bunları ne kadar hareket ettirdiğine bağlı. Suyun göğüs kafesine uyguladığı basınç, akciğerlerin kapasitesini ve göğüs kaslarını güçlendirerek arttırıyor. Bu da solunum sisteminin gelişmesine yardımcı oluyor. Denge ve koordinasyonu geliştiriyor. Kalp ve dolaşım sistemini harekete geçiriyor. Sinir sistemini rahatlatıyor. Bebeğin psikolojik ve sosyal gelişimini destekliyor. Ebeveyn ve bebek bağını güçlendiriyor. Bebeğin bağımsızlığını ve öz güvenini artırıyor. Yeme, gaz ve uyku sorunlarını düzene sokuyor.

BEBEK MASAJI NASIL YAPILIR? PÜF NOKTALARI VE FAYDALARI NE?

Bebeklerde herhangi bir fiziksel sorun yoksa (kolik, kas hastalığı, kabızlık vb.) haftada bir bebek SPA merkezlerine gelmelerini öneriyoruz. Bu, bebeğin büyüme ağrıları, kas ve zihinsel gelişimi için oldukça önemli. Aynı zamanda bebeklerin sosyalleşmesine ve sağlıklı büyümesine de destek veriyor. Düzenli yapılan hidroterapi ve masaj, bebeklerin uykuya geçişlerini kolaylaştırıyor. Diş ağrıları olan dönemde ise bebeklerin ağrılarını hafifletiyor. Hidroterapi bebeğin gelişimi için ayda minimum 2 defa yapılması gereken bir uygulama. Çünkü 0-1 yaş bebeklere pek çok katkısı var.

BEBEK SPA MERKEZLERİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Bebeğinizi emanet edeceğiniz insanlar çok önemli. Günümüzde birden fazla bebek SPA merkezi bulunuyor. Bu sebeple ebeveyn olarak “Hangisini tercih etmeliyim?” sorusunu kendimize sormamız gerek. Öncelikle Bebek SPA merkezlerinde bebeğinize eşlik edecek kişilerin Millî Eğitim Bakanlığı onaylı masaj terapistleri olmasına dikkat etmelisiniz. Hidroterapinin bir uzman eşliğinde yapılması gerekiyor. Hidroterapi havuzundaki belli sıcaklık, 20 dakikanın üzerinde suda kalan bebeğin vücut ısısını arttırabiliyor. Hidroterapi havuzunda kullanılan boyun simidi de oldukça önemli. Bebeğinizin boynunda tahminen 1 parmak boşluk kalacak şekilde konumlandırılmalı. Kalite olarak plastik değil, bebeklere uygun formda olan hassas kumaştan yapılan boyun simitleri kullanıldığından emin olunmalı. Aksi takdirde plastik bir boyun simidi, bebeğinizin belli ısıda uzun süre suda kalması sonucu cildine zararlı olabilir. Hidroterapi seansı her bebeğe özel olarak yapılması gereken bir uygulama. Sonuç olarak önceliğimiz bebeklere hijyenik ve sağlıklı bir ortam yaratmak. Jakuziler her bebekten sonra boşaltılmalı ve iç temizliği yapılarak yeni gelen bebek için başka su doldurulmalıdır.” HABER MERKEZİ