Listeler kesinleşti, adaylar resmileşti

Listeler kesinleşti, adaylar resmileşti
Sarayönü'nde 31 Mart Yerel seçimleriyle yeni bir döneme girilecek. İlçede 33 gün sonra sandık başına gidecek olan 19 binden fazla seçmenin oy kullanacağı isimler resmileşti. Başkanlık koltuğuna 7 aday talip olurken, Belediye...

Sarayönü'nde 31 Mart Yerel seçimleriyle yeni bir döneme girilecek. İlçede 33 gün sonra sandık başına gidecek olan 19 binden fazla seçmenin oy kullanacağı isimler resmileşti. Başkanlık koltuğuna 7 aday talip olurken, Belediye Meclisi'nde ki 13 sandalye için toplam 45 meclis üyesi adayı yarışacak. Son dönemde siyasi parti ittifakları seçimlerin vazgeçilmezi haline geldiği için 2014 seçimlerinden farklı olarak ilçede iki önemli parti oy pusulasında yer almayacak. Milliyetçi Hareket Partisi, Ak Parti'nin başkan adayını, Cumhuriyet Halk Partisi ise İyi Parti'nin başkan adayını destekleyecek. Seçime girmeyecek olan bu iki partinin meclis üyesi adayları da destekledikleri partilerin listelerinde seçime girecek.

Sarayönülü seçmenin oy kullanacağı isimler kesinleşti. Başvuru sürelerinin dolmasıyla birlikte partilerin başkan ve belediye meclis üyesi adayları da belli oldu.

Sadece Ak Parti'de aday adaylık sürecinin yaşandığı Sarayönü'nde diğer parti adaylarının büyük bir bölümü, çok daha önceden belirlendi. Ak Parti adayının belirlenmesinin ardından Sarayönü siyasetinde de kazan kaynamaya başladı. Ak Parti'den aday adayı olan bazı isimler, aday listesine giremeyince rakip adaylarla birlikte hareket etme kararı aldı. 2014 yılından itibaren Büyükşehir Yasası ile birlikte farklı bir siyasi atmosfere bürünen yerel seçimler için Sarayönü'nde belediye başkanlığı için 7, meclis üyeliği içinde 45 aday belirlendi. 2014 seçimlerinde ise belediye başkanlığı için 9, meclis üyeliği için 69 kişi yarışmıştı.

Yedi aday yarışacak

31 Mart yerel seçimlerinde Sarayönü'nde Belediye Başkanlığı için 7 aday yarışacak. Geçen seçimlerde 9 adayın yarışa girdiği Sarayönü'nde, ittifaklardan dolayı rekabetin düşük olduğu bir seçim yaşayacak. Yerel seçimde başkanlık için yarışacak olan adaylar ve partiler şöyle: Saadet Partisi Ziya Tokgöz, Bağımsız Türkiye Partisi Esra Bilgi, Büyük Birlik Partisi Mustafa Döğen, Ak Parti Nafiz Solak, Demokrat Parti Salim Kara, İyi Parti Mehmet Karlı, Bağımsız Aday Mehmet Güney.

Meclise 45 aday talip

Belediye Meclisi'nde ise sadece Ak Parti'de ön seçim dönemi yaşandı. Aday adaylığı sürecinin yaşandığı Ak Parti'de 40 civarında isim belediye meclisi için aday adayı oldu. Ak Parti'nin dışında sadece Saadet Partisi 13 kişilik listeyi tamamlayarak seçmen karşısına çıkarken; İyi Parti-CHP ittifakının listeyi tamamlayamaması dikkat çekti. BBP 5 meclis üyesi adayı ile seçime girerken, Bağımsız Türkiye Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Demokrat Parti 1'er meclis üyesi adayı ile sandığa girecek. Partilerin yanı sıra 1 meclis üyesi adayı bağımsız olarak seçime girecek.

Parti ve adayların meclis üyesi adayları şöyle:

Saadet Partisi

1.Bilal Derinsu

2.Veysel Orgun

3.Mustafa Kara

4.Mustafa Zeybek

5.Süleyman Kürşad Çimen

6.Halil Uğurlu

7.Ahmet Necati Demir

8.Selim Sarı

9.Nazım Tuna

10.Çetin Şen

11.Kemal Bağış

12.Musa Babur

13.Mustafa Bacak

Kontenjan

1.Hüseyin Sami Kalender

2.Salih Ülker

Bağımsız Türkiye Partisi

1.Halil İbrahim Kaya

Türkiye Komünist Partisi

1.Mümtaz Aktaş

Vatan Partisi

1.Deniz Togöz

Büyük Birlik Partisi

1.Zekeriya Kendir

2.Bilal Karakaya

3.Kazım Çalı

4.Hasan Hüseyin İnceçayır

5.Şahin Akbaş

Adalet ve Kalkınma Partisi

1.Yusuf Külahlı

2.Kamiş Şeflek

3.Erdal Demirpolat

4.Mahmut Keleş

5.Bekir Uğur

6.Taner Atay

7.Ahmet İnli

8.Mehmet Ali Özşahin

9.Hatice Bağ

10.Hasan İnanır

11.İbrahim Batır

12.Levent Önal

13.Lütfi Ülker

Kontenjan

1.Hayrettin Bayraktar

2.Hüseyin Tos

Demokrat Parti

1.Hasan Seyrek

İyi Parti

1.Ali Rıza Malkondu

2.Kenan Kart

3.Mustafa Gedek

4.Ahmet Küçükçiftçi

5.Mustafa Ateş

6.Hasbi Kanıcı

7.Habib Yeşilkaya

8.Erol Ersin Atçeken

9.Sefa Küçükaslan

Kontenjan

1.Muammer Kemancı

2.İlhan Oralalp

Bağımsız

1. Niyazi Taşçı