'Karayolları Giresun’u ciddiye almıyor mu?'

GÜNDEM 01.02.2018 - 18:00, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2742+ kez okundu.
 

'Karayolları Giresun’u ciddiye almıyor mu?'

Giresun Kent konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu Karayollarına sert tepki gösterdi. Karaibrahimoğlu, Karayollarının Giresun’u üvey evlat muamelesi yapmaya devam ettiğini söyledi.
Konsey olarak Giresun’un sorunlarının çözümüne katkı sunmak istediklerini bildiren Karaibrahimoğlu, "Halkımızın isteği ve yürütme kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda meydan mevkiindeki üst geçit hakkında çalışma başlatmıştık. Karayolları Trabzon Bölge Müdürlüğüne gönderdiğimiz İki ayrı yazıda ve şifahi görüşmelerimizde üst geçidin kullanımının zor ve son derece yorucu olduğunu belirterek Keşap durağından Taşbaşı parkına beton bir üst geçit yapılmasını istemiştik. Bu proje ile merdiven sıkıntısının sona ereceğini anlatmıştık.  Ancak Karayolları bize öyle bir cevap verdi ki, şaşırdık kaldık. Önerimizi hiç dikkate almayıp mevcut üst geçide asansör yapılabileceğini anlatarak duruma çok ciddiyetsiz baktığını göstermiştir.  Bunun üzerine yeniden gönderdiğimiz yazıya ise ilk seferinde olduğu gibi bizim sorduğumuz soruyla ilgisi olmayan bir cevap vermişlerdir. Halbuki bu konu Giresun için büyük bir ihtiyaç olup STK’lar tarafından da ilgiyle takip edilmektedir. Ancak tüm bu gerçeklere rağmen Karayolları Giresun’un haklı çağrısına kulaklarını tıkayarak Türkiye’de bu işin en üst sorumlusu olan bir kamu birimi olarak ne müspet ne de menfi nede teknik bir açıklama gereği duymamışlardır. Biz Kent Konseyi olarak konuyu hem seçilmişlere hem de atanmışların nezdinde takip etmeye devam edeceğiz" dedi. Karaibrahimoğlu konunun önemini vurgulayarak şu bilgileri verdi; "Şehrimizde karayolunun deniz tarafında Giresun’un hem sosyal hem de ticari yönden çekirdeği olan yarımada bulunmaktadır. Bu yarımada da yaklaşık 80 yıl önce yapılan ve halkın büyük ölçüde kullandığı şehir parkı, yaşlı yaşam evi ve Giresun limanı bulunmaktadır. Parkın hemen yanında onarılarak kullanıma açılan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve 2 adet 3 ve 4 yıldızlı otel bulunmaktadır. Sayın Bakanımız Nurettin Canikli’nin özel ilgileri ile, liman gümrüklü sahası içinde inşa edilen gümrük binası (çok amaçlı salon, sergi salonu ve sosyal tesis) inşaatı bitmek üzeredir. Keşap Durağı denilen alanın önünde bulunan üst geçitle yukarıda anlatmaya çalıştığımız havaliye geçiş imkânı sağlıyor olsa da 43 basamaklı üst geçit özellikle yaşlı ve engellilerin kullanmasını büyük ölçüde zorlamaktadır. Şehrin ticari ve sosyal hayatına olumsuz etki etmektedir" 
Giresun Kent konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu Karayollarına sert tepki gösterdi. Karaibrahimoğlu, Karayollarının Giresun’u üvey evlat muamelesi yapmaya devam ettiğini söyledi.

Konsey olarak Giresun’un sorunlarının çözümüne katkı sunmak istediklerini bildiren Karaibrahimoğlu, "Halkımızın isteği ve yürütme kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda meydan mevkiindeki üst geçit hakkında çalışma başlatmıştık. Karayolları Trabzon Bölge Müdürlüğüne gönderdiğimiz İki ayrı yazıda ve şifahi görüşmelerimizde üst geçidin kullanımının zor ve son derece yorucu olduğunu belirterek Keşap durağından Taşbaşı parkına beton bir üst geçit yapılmasını istemiştik. Bu proje ile merdiven sıkıntısının sona ereceğini anlatmıştık.  Ancak Karayolları bize öyle bir cevap verdi ki, şaşırdık kaldık. Önerimizi hiç dikkate almayıp mevcut üst geçide asansör yapılabileceğini anlatarak duruma çok ciddiyetsiz baktığını göstermiştir.  Bunun üzerine yeniden gönderdiğimiz yazıya ise ilk seferinde olduğu gibi bizim sorduğumuz soruyla ilgisi olmayan bir cevap vermişlerdir. Halbuki bu konu Giresun için büyük bir ihtiyaç olup STK’lar tarafından da ilgiyle takip edilmektedir. Ancak tüm bu gerçeklere rağmen Karayolları Giresun’un haklı çağrısına kulaklarını tıkayarak Türkiye’de bu işin en üst sorumlusu olan bir kamu birimi olarak ne müspet ne de menfi nede teknik bir açıklama gereği duymamışlardır. Biz Kent Konseyi olarak konuyu hem seçilmişlere hem de atanmışların nezdinde takip etmeye devam edeceğiz" dedi.

Karaibrahimoğlu konunun önemini vurgulayarak şu bilgileri verdi; "Şehrimizde karayolunun deniz tarafında Giresun’un hem sosyal hem de ticari yönden çekirdeği olan yarımada bulunmaktadır. Bu yarımada da yaklaşık 80 yıl önce yapılan ve halkın büyük ölçüde kullandığı şehir parkı, yaşlı yaşam evi ve Giresun limanı bulunmaktadır. Parkın hemen yanında onarılarak kullanıma açılan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve 2 adet 3 ve 4 yıldızlı otel bulunmaktadır. Sayın Bakanımız Nurettin Canikli’nin özel ilgileri ile, liman gümrüklü sahası içinde inşa edilen gümrük binası (çok amaçlı salon, sergi salonu ve sosyal tesis) inşaatı bitmek üzeredir. Keşap Durağı denilen alanın önünde bulunan üst geçitle yukarıda anlatmaya çalıştığımız havaliye geçiş imkânı sağlıyor olsa da 43 basamaklı üst geçit özellikle yaşlı ve engellilerin kullanmasını büyük ölçüde zorlamaktadır. Şehrin ticari ve sosyal hayatına olumsuz etki etmektedir" 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.