Türkiye Voleybol Federasyonuyla başlayan lise öğrencilerine hakemlik sertifikası kazandıracak girişimlerin ikincisi Futbol Federasyonuyla yapıldı.

Sakarya genelindeki liselerde öğrenim gören öğrencilere yönelik yeni beceriler geliştirme imkanı yaratmak, eğitimin yanında ikinci bir alanda kariyer şansı yakalamalarını sağlamak ve liseden sonraki hayatlarına yönelik güçlü bir hazırlık adımı atmak amacıyla, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Futbol Federasyonu Sakarya Bölge Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu Sakarya İl Hakem Kurulu ve Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu arasında lise öğrencilerine futbol hakemlik sertifikası kazandırılmasına ilişkin protokol imzalandı.

Protokole Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, TFF Bölge Müdürü Ferruh Sezgin, TFF Sakarya İl Hakem Kurulu Başkanı Şükrü Özkan, Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Yaşar Zımba imza attılar.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında düzenlenen imza töreninde Durmuş, Sezgin, Özkan ve Zımba protokolle ilgili değerlendirmelerde bulundular.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 2023 Eğitim Vizyonunda ortaöğretim öğrencilerine yeni sertifikasyonlar kazandırılmasıyla ilgili hedefler olduğuna vurgu yaparak, Türkiye'de bir ilk olan lise öğrencilerinin hakemlik sertifikasyonlarına sahip olması için çalışma yaptıklarını belirtti. Türkiye Voleybol Federasyonuyla yapılan ilk protokolün ardından şimdi de Futbol Federasyonuyla benzer bir protokole imza attıklarını belirten Durmuş, 'İnşaallah çocuklarımız alacakları eğitimlerle hakemlik kurslarını başarıyla tamamlarlar. Sadece akademik değil, akademik bilgileri spor ve sanatla birleştirebilecek çalışmaları yürütmeyi arzu ediyoruz. Gençlerimizden yoğun ilgi ve talep gören bu çalışmalarda çocuklarımızın kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir yeterliliğe ve beceriye sahip olmalarını istiyoruz. Futbol kenti Sakarya'da bu çalışmayı yapmaktan ayrıca büyük mutluluk duyuyoruz.' dedi.

SASKF Federasyonu Başkanı Yaşar Zımba, TFF İl Hakem Kurulu Başkanı Şükrü Özkan ve TFF Bölge Müdürü Ferruh Sezgin de imza töreninde yaptıkları konuşmalarda çocuklarımızın okul çağında sporla iç içe olmalarının çok önemli olduğuna dikkat çekerken, imzalanan protokolün ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını dilediler. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bu yöndeki girişimleri nedeniyle çok teşekkür ettiler.