‘Lisanssız firmalara güvenmeyin!’

Alanya’da da hızla yaygınlaşan kentsel dönüşümle ilgili önemli bilgiler veren Adasa Yapı Denetim Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu, “Vatandaşlarımız lisanssız firmalara güvenip, daha sonrasında ise mağdur olmasınlar” dedi. Fenercioğlu ayrıca kentsel dönüşümü rant için değil Alanya’nın nefes alması için yaptıklarını söyledi.

‘Lisanssız firmalara güvenmeyin!’

Alanya’da da hızla yaygınlaşan kentsel dönüşümle ilgili önemli bilgiler veren Adasa Yapı Denetim Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu, “Vatandaşlarımız lisanssız firmalara güvenip, daha sonrasında ise mağdur olmasınlar” dedi. Fenercioğlu ayrıca kentsel dönüşümü rant için değil Alanya’nın nefes alması için yaptıklarını söyledi.

15 Mart 2018 Perşembe 22:30
‘Lisanssız firmalara güvenmeyin!’

Adasa Yapı Denetim Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu, Alanya’da ki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Alanya’da kentsel dönüşümün hızla yaygınlaştığını söyleyen Fenercioğlu, “Kentsel dönüşümde son dönemde artış vardı. Bu olumlu haberden sonra insanlar biraz daha duyarlı olmaya başladı. Belediyenin bu hamlesinden sonra ilgi daha da artacaktır. Bu hamle ile insanların duyarlılığı yükselir. İnşallah biraz daha hızla artış yaşanır. Bu tabi ki hem inşaat sektörüne, hem de Alanya'nın şehir yapısının planlanmasına da katkı sağlayacaktır. Buna sadece bina olarak bakmamak lazım. Bu yenileme çalışmaları oldukça yeşil alanlar artacak, parklar, yeni bölgeler olacak” dedi. 
ADASA YAPI ÜCRETSİZ KEŞİF YAPIYOR’
Kentsel dönüşümle ilgili bir binanın dönüşüme girmesi için yapılması gerekenlerle ilgili de bilgi veren Fenercioğlu, “Her binadan bir kişinin başvurması yeterli. Örneğin, bir sitede yaşıyorsanız her bloktan bir kişinin analiz istemesi gerekiyor. Bu isteklerini bizim gibi lisanslı şirketlere veya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bildirebiliyorlar. Kentsel dönüşümle ilgili olarak başvurunun şu an bir ücreti yok. Başvuru yapıldıktan sonra belirli testler ve parametreler neticesinde binanın riskli olup olmadığı ortaya çıkıyor. Şehir merkezinde yaşayan ve evinin çürük olduğundan şüphelenen vatandaş ya Antalya'ya gidecek ya da bizim gibi lisanslı şirketlere başvuracak. Bizde ADASA Yapı olarak bu konuda ücretsiz keşif süreci başlattık. Bize başvuran vatandaşımızın binasındaki gerekli incelemeleri ücretsiz olarak yapıyoruz” şeklinde konuştu. 

‘DEVLET 700-800 TL’LİK KİRA YARDIMINDA BULUNUYOR
Evini kentsel dönüşüme veren vatandaşların bu süreçte nerede barınacağına ilişkin konuşan Fenercioğlu, “Kentsel dönüşüme giren evlerde yaşayan kişilere devlet 18 ay boyunca kira yardımı veriyor. Binanın konumuna göre 700-800 TL'lik bir yardım yapılıyor. Ancak herhangi bir binaya taşındığınızda kentsel dönüşüm süreci 18 ayı geçerse devletin bir desteği yok. Buna insanların dikkat etmesi lazım. Evlerini kentsel dönüşüme verecek olanlar firmaların kendilerine sunduğu teslim tarihini bu duruma göre kontrol etsinler” dedi. 
‘ALANYA’NIN NEFES ALMASINI İSTİYORUZ’
Vatandaşları kentsel dönüşüm konusunda lisanssız firmalara güvenmemeleri konusunda uyaran Fenercioğlu, “Adasa Yapı Denetim olarak kentsel dönüşüm ile ilgili lisansımızı aldık. O zamandan bugüne kadar da 20’nin üzerinde kentsel dönüşüm projesine imza attık. Bu işi lisanssız olarak sadece firmalar söylem olarak yapıyor. Çünkü o firmalar da eninde sonunda bize başvuruyor.  O yüzden vatandaşlarımız lisanssız firmalara güvenmesinler. Bizler bu işi rant için değil, Alanya’mızın nefes almasını sağlamak amacıyla yapıyoruz. Amacımız yaptığımız kentsel dönüşümlere yeşil alan ve sosyal donatılar eklemek. Çünkü insanlarımızı deprem öldürmez, binalar öldürür. Biz bu şekilde çalışma yürütüyoruz. Alanya’da artık ekonomik ömrünü tamamlayan binalar yenilenmeli. Alanya’nın tamamına yakını artık bu durumda” diye konuştu. – Mert CANTÜRK 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81