131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

LİMAN-İŞ İZMİR ŞUBE 1 MAYIS’I ALİAĞA’DA KUTLAYACAK

20 Nisan 2018, Cuma 06:52

     


Liman-İş yaklaşık bir senedir örgütlenme çalışması yaptığı Aliağa’da örgütlenme faaliyetinin parçası olarak 1 Mayıs’ı Aliağa’da kutlama kararı alırken, Aliağa’daki üyelerinin pek çoğu ilk defa 1 Mayıs’a katılacak.

Liman İş Şube Başkanı Serdar Akdoğan sendika olarak Türkiye'nin dört bir yanında “iş, ekmek, özgürlük şiarıyla sömürüye, haksızlığa, yolsuzluğa ve yoksulluğa karşı hep birlikte alanlardayız! Birlikte, Daha Güçlü!” sloganıyla alanlarda olacaklarını, “Adil ücret”, “güvenli çalışma”, “İSG kurallarıyla insanca çalışma” talepleriyle Aliağa’daki 1 Mayıs’a katılacaklarını dile getirdi.

4 limanda örgütlenme çalışması yapan Liman-İş İzmir Şube Başkanı Serdar Akdoğan “Bizler sadece kendi iş kolumuz veya konfederasyonumuzda değil, ayrım yapmadan emek mücadelesine katkı yapmaktan yanayız. Aliağa bir işçi kenti ve gittikçe büyüyor, işçilerin sorunları da büyüyor, burası bir işçi havzası ve burada güçlü bir 1 Mayıs yapmak örgütsüz işçiler içerisinde de moral olacak, örgütlenme ve mücadele çabası artacaktır” diyerek 1 Mayıs’ta Aliağa’da kutlama nedenlerini açıkladı.

Serdar Akdoğan Kendi işkolları olan limancılığın Aliağa’da hızla geliştiğini ancak ülkedeki diğer limanlarda olan standartlara henüz ulaşmadığını, buna karşı mücadele ettiklerini belirterek Aliağa’da sendika karşıtlığına rağmen işçilerin sendikal mücadeleye eğiliminin arttığını, liman işkolunda pek çok genç işçinin Liman-İş’in örgütlenme çağrısını karşılıksız bırakmadığını vurguladı. Liman-İş İzmir Şube Başkanı Serdar Akdoğan ve liman iş kolunda örgütlü işçiler 1 Mayıs’ta tüm işçileri Aliağa’da düzenlenecek yürüyüşe çağırdı.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler