Dolar

32,4643

Euro

34,7320

Altın

2.435,54

Bist

9.915,62

Limak, gücünü Türkiye'nin gücünden alıyor

1976'da Ankara’da 28 yaşında iki genç mühendis olarak küçük bir ofiste temelleri atılan grup, bugün 44 senelik geçmişi ve 60 bini aşkın çalışanıyla Türkiye ve dünyanın önde gelen şirketlerinden biri konumunda... Limak, 'Güçlü Türkiye' vizyonuyla yurt içi ve yurt dışı projelere imza atmayı sürdürüyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-20 16:24:17

Limak, gücünü Türkiye'nin gücünden alıyor

Temelleri 1976 yılında Limak İnşaat ile atılan Limak Şirketler Grubu inşaat, turizm, çimento, altyapı ve enerji yatırımları, enerji taahhüt, havacılık ve gıda alanlarında faaliyetlerini sürdürüyor.

Havaalanlarından limanlara, barajlardan sulama tesislerine, otoyollardan hidroelektrik santrallere, endüstriyel tesislerden petrol ve doğal gaz boru hatlarına, tatil köylerinden bina komplekslerine kadar başarıyla tamamladığı 100'den fazla projenin toplam değeri 10 milyar doları aşan Limak İnşaat, Engineering News Record Dergisi'nin her yıl yaptığı sıralamalarda dünyanın en büyük uluslararası inşaat şirketleri arasında.

TÜRKİYE'NİN EKONOMİK TANITIMINA KATKI

lim2_1

İşletmedeki 8 oteli ve 6.000'in üzerindeki yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük otel zincirlerinden birine sahip olan Limak Turizm, her geçen gün büyümekte, Türkiye ekonomisine ve tanıtımına katkısını artırıyor. Antalya'daki Limra, Arcadia, Lara ve Atlantis otelleri ile Ankara'daki Ambassadore, İstanbul'da Eurasia, Yalova Termal ve Kıbrıs otellerinin işletmesini sürdürmekte; Makedonya'nın başkenti Üsküp'te otel yatırımına devam etmektedir. Limak Çimento; Türkiye'de 10 çimento fabrikası, 28 hazır beton tesisi, 1 BİMS Blok tesisi ve 18,4 milyon ton yıllık çimento üretim kapasitesiyle Türkiye'nin sektörde toplam varlık büyüklüğünde birinci, kapasite sıralamasında ikinci en büyük ikinci çimento üreticisi.

AFRİKA'DA İKİ ÖNEMLİ YATIRIM

Afrika'da iki önemli yatırımı bulunan Limak Çimento'nun Mozambik'te ve Fildişi Sahili'nde öğütme ve paketleme tesisi bulunmaktadır. Grubun gıda sektöründeki temsilcisi Limkon, Adana'daki tesisinde meyve suyu konsantresi, meyve püresi, salça üretimi ve her türlü meyve bazlı ürünü işleyerek sektördeki başarılı çizgisini sürdürüyor. Grup, enerji sektöründe enerji üretimi, dağıtımı, satış ve ticareti alanlarında faaliyet göstermektedir. Hidroelektrik, güneş, jeotermal, doğal gaz, ve kömür santralleri ile hâlihazırda 3.500 MW'ın üzerinde kurulu gücü olan ile portföyünü her yıl daha da büyütmekte. Limak altyapı yatırımları alanında, faaliyet alanlarında yeni proje imkanlarını takip etmeye ve mevcut projelerde operasyonel ve finansal verimliliği artırmaya yönelik çalışmalarına devam etmekte.

SOSYAL YATIRIMLARA DEVAM

Ekonomik faaliyetlerinin yanı sıra sosyal yatırımlarıyla da fark yaratan Limak, yıllardır yürütülen tüm sosyal yatırımların ve yardım projelerinin tek bir çatı altında toplanması, daha kurumsal ve etkili olarak devamının sağlanması adına 2016 yılında kurduğu Limak Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı bünyesinde sosyal yatırımlarını sürdürüyor.
Sunduğu hizmetlerin kalitesi, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çeşitli uluslararası ödüller ve sertifikalarla belgelenmiş olan Limak, deneyimli ve eğitimli insan gücü ile faaliyet gösterdiği her sektörde maksimum verimlilik ve etkinlik ilkesi ile çalışırken, toplumsal sorumluluk bilinciyle de hareket ederek liderliğini devam ettiriyor.

ONURSAL BAŞKANLARIN MESAJI

1976 yılında Ankara'da 28 yaşında iki genç mühendis olarak küçük bir ofiste temelleri atılan grup, bugün 44 senelik geçmişi ve 60 bini aşkın çalışanıyla Türkiye ve dünyanın önde gelen şirketlerinden biri konumunda
Onursan Başkanlar Nihat Özdemir ve Sezai Bacaksız, kurumsal mesajlarında, " Tecrübelerimizi, deneyimimizi ve bilgi birikimimizi her fırsatta genç nesillere aktarıp, onlara bu dönüşümde eşlik etmenin sorumluluğu ve görevinin bilincindeyiz. Toplumsal kalkınmamızda rol sahibi olmanın kıvancı ile beraber, ülkemize layık bir kuruluş olmanın sorumluluğunu da yönetim kurulumuz ve tüm çalışanlarımızla her zaman taşımaya devam edeceğiz" diyerek misyonlarını da tanımlamışlardı
Turizm, çimento, Altyapı, Enerji, Havacılık, Enerji Taahhüt ve gıda-içecek sektörlerinde etkinlik gösteren Limak, Türk ekonomisinin marka değeri olarak ulusal katma değer sağlamayı da ana amaçları arasında görüyor

Limak Vakfı

Limak Şirketler Grubu'nun yıllardır yürüttüğü tüm sosyal yatırımlarını ve yardım projelerini tek bir çatı altında toplamak, daha kurumsal ve etkili olarak devamını sağlamak adına, 2016 yılında Limak Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı kuruldu.

Türkiye'nin mühendis kızları

Türkiye'nin Mühendis Kızları Projesi, 2015 yılında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, UNDP Türkiye ve Milli Eğitim Bakanlığı paydaşlığında kadınların mühendislik alanında daha fazla yer almalarını sağlayarak ülkemizin ekonomik ve sosyal güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirildi.

Limak Filarmoni
Limak Vakfı tarafından, 2017'de kurulan, genel sanat yönetmenliğini dünyaca ünlü tenor Murat Karahan'ın yaptığı Limak Filarmoni Orkestrası'nın, Türkiye'nin önde gelen şeflerinden Rengim Gökmen yönetimindeki geniş kapsamlı etkinlik içerisinde.

Enerji Akademisi

Limak Enerji'nin Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi iş birliğiyle 2017 yılında hayata geçirdiği “Türkiye'nin Enerji Akademisi” hem mühendislik öğrencilerine enerji sektörü alanında iş fırsatları sunarak genç işsizliğine karşı bir çözüm üretmekte.

Yeşil Dönüşüm Ormanları
Limak Enerji, müşterilerine iletilen fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtlara karşılık, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde fidan dikimi gerçekleştirerek, ormanlar oluşturuyor.

Limak Sohbetleri
Farklı konulardaki konuşmacıları toplumla buluşturmak ve farkındalık sağlamak amacıyla 2016 yılında başlatılan Limak Sohbetleri; ‘Oyuncu Anne' olarak tanınan yazar ve kreatif direktör Şermin Yaşar'ın ve milli yüzücümüz Caner Erkin'in konuşmacı olduğu etkinliklerle yaklaşık 650 dinleyiciye ulaştı.

Gülseren Özdemir Üstün Başarı Bursu

Limak Vakfı olarak; ülkemizin geleceğini oluşturan, imkansızlıklara meydan okuyarak başarıya odaklanan ve orta öğretimde üstün başarı gösteren öğrencileri desteklemek için, hayatını eğitime adayan Gülseren Özdemir anısına, Gülseren Özdemir Üstün Başarı Bursu hayata geçirildi.


SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE HEDEF BELLİ

lim2

Limak Şirketler Grubu'nun önümüzdeki on yıl için belirlediği sürdürülebilirlik hedefleri arasında tüm sektörlerinde sürdürülebilirlik anlayışının geliştirilmesi yönünde çalışmalar gerçekleştirmek, 2026 yılına kadar kadın istihdamını grup bünyesinde yüzde 40 artırmak, 2026 yılına kadar ortalama yüzde 25 enerji verimliliği ve yüzde 28 su verimliliği sağlamak, 2030 yılına kadar toplam enerji tüketiminde Yenilenebilir Enerji Kaynakları kullanımını en az yüzde 30'a çıkarmak ve tüm tedarikçilerinin sürdürülebilirlik eğitimlerini 2026 yılına kadar tamamlamak yer alıyor.

2026 HEDEFLERİNE KİLİTLENDİ

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir konuya ilişkin açıklamasında şunlara dikkati çekmişti:
“Raporumuzda, Limak Şirketler Grubu olarak, önümüzdeki kritik on yıl için belirlediğimiz sürdürülebilirlik yaklaşımımızı, somut hedeflerimizi ve bu hedeflere ulaşmak için günümüz gerçeklerine ve değişime uygun olacak şekilde yenilediğimiz sürdürülebilirlik yönetişimi modelimizi paylaşıyoruz. Grup olarak sürdürülebilir bir ekonomik gelişim için, kapsayıcı bir yaklaşımın, gerek kurumsal gerekse bireysel düzeyde, yüksek çevresel ve sosyal farkındalığın ve dünyayı korumak için açık, somut ve kesin hedefleri olan kararlı eylemlerin hayata geçirilmesinin gerekliliğine inanıyoruz.
Bu inanç doğrultusunda, tüm faaliyetlerimizi kapsayacak şekilde oluşturduğumuz iş odaklarımızı da, kapsayıcı gelişim, sosyal insan ve sağlıklı gezegen üçlü yapısına göre modelledik. Her sürdürülebilirlik odağımız çerçevesinde oluşturduğumuz 12 ana hedefi ve bünyemizde atılacak somut adımları raporumuzda paylaşıyoruz. Grubumuzun 50'nci kuruluş yılı olan 2026 yılında ana hedeflerimizi değerli paydaşlarımız ve çalışanlarımızın katkılarıyla gerçekleştireceğiz. Sürdürülebilirlik yolculuğumuza tutku ile bağlılığımızın bizi başarıya ulaştıracağına inanıyor, tüm paydaşlarımızı bu çabamızda bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz”

 

 

 

Haber Ara