Geçtiğimiz hafta liderlik koltuğuna oturan Samsunspor, zorlu Pendikspor deplasmanından kayıpsız dönmeyi başardı.

İlk 11 istikrarını korumayı tercih eden Ertuğrul Sağlam, alışık olduğumuz kadrodan farklı olarak, Yalçın'ın sakatlığından dolayı Ercan'a görev verdi sadece.

Müsabakanın başlamasıyla topa sahip olmaya çalışan takımımız, rakibe belirgin bir üstünlük kuramadı. Özellikle ilk yarıda kreatif hücum aksiyonları geliştirmekte takımımızın zorlandığını gördük.

Hiç beklenmedik bir anda, Bahattin Köse'nin mükemmel ara pası ile kaleciyle karşı karşıya kalan Guido Koçer, temiz bir vuruş ile topu ağlara göndererek devre arasına 1-0 önde girmemizi sağladı.

İkinci yarı hücumda yine etkili olamadığımız gibi, rakibe pozisyonlar vermeye de başladık. Nurullah çıkardığı toplarla hem alkışı hak etti hem de 'ben bu takımın kalecisiyim' mesajı verdi. Golcü özelliğine aşina olduğumuz Atabey Çiçek de savunmada arka direğe gelen topu öyle soğukkanlı bir şekilde çıkardı ki, yanlışlıkla ıskalamış olsa rakibimiz beraberlik sayısını bulmuş olabilirdi.

Rakibe pozisyonlar vererek strese girdiğimiz bu anlarda, oyuna sonradan giren İbrahim Halil Çolak rakibi hataya zorlayarak kazandığı topta kendi pozisyonunu yaratarak ikinci golü bulmamızı sağladı.

Şampiyonluk yolunda iddialıysak, bunun gibi iyi oynamadığımız maçlarda da üç puan almayı başarabilmeliyiz. Özellikle deplasman maçlarında daha az pozisyona giriyorsak, bulduğumuz pozisyonları gole çevirebilmeliyiz. Şampiyonluğa aday olan takım, gününde olmadığında da müsabakalardan puan veya puanlarla ayrılma alışkanlığına sahip olmalıdır.

Devre arasında takıma dahil edilen oyunculardan üçünün oyuna sonradan dahil olması iyi bir gelişme. Adaptasyon sürecini bir an önce atlatıp, takımın şampiyonluk yolundaki temposuna ayak uydurmaları halinde büyük katkı sağlarlar. 1.Lig şampiyonu olduğumuz 2010-2011 sezonunda takıma sonradan dahil olan Dilaver Güçlü ve Ufuk Bayraktar'ın o dönem yaptıkları katkı hepimizin malumu.

Rakibimiz Manisa Futbol Kulübü'nden bir gün önce oynayıp üç puan almak da onlar açısından ekstra bir stres ve baskı nedeni olabilir. Umarım Hacettepe bugün bir sürpriz yapar.

Bu vesileyle 20 Ocak 1989 futbol şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, lider takımın lider taraftarına iyi haftalar diliyorum.