Liderler oylarını kullandı, ilk yorumları ne oldu

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçiminde liderler oylarını kullandı.
Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçiminde liderler oylarını kullandı. © REUTERS
© REUTERS
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy verme işleminin başlamasının ardından siyasi parti liderleri ve cumhurbaşkanı adayları oylarını kullanmak için sandığa gitti.

REKLAM

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy verme işleminin başlamasının ardından siyasi parti liderleri ve cumhurbaşkanı adayları oylarını kullanmak için sandığa gitti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Türkiye'de saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi 17.00 itibariyle tamamlandı.

Erdoğan: "Ülkemiz artık oligarşiye takılmayacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyunu Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda kullandı. Erdoğan oy kullandıktan sonea yaptığı açıklamada son seçimlerde yüzde 85'i aşan katılımın Türkiye'deki demokrasinin, demokratik olgunlaşmanın ne denli ileride olduğunu gösterdiğini belirterek, "Bu seçimle beraber Türkiye, adeta bir demokratik devrimi gerçekleştiriyor. Başkanlık sistemine geçişimiz ilk defa bizlere nasip oldu. Ülkemiz inşallah bundan sonraki süreci, bürokratik oligarşiye hiç takılmadan çok daha rahat bir şekilde sürdürecektir." diye konuştu.

İnce: "Seçimleri Anadolu Ajansı belirlemeyecek"

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise oyunu Yalova'daki Saffet Çam İlkokulu'nda kullandı. İnce, oy kullanacağı okula eşi Ülkü İnce, oğlu ve gelini ile birlikte gitti. Burada kısa bir konuşam yapan İnce "Hayırlı uğurlu olsun vatana millete. En iyisi neyse o olsun. Şimdi Ankara'ya gidiyorum. Akşam YSK'nın önünde olacağım" dedi. İnce, öğleden sonra geldiği YSK'nın önünde yaptığı açıklamada ise Anadolu Ajansı'nın Erdoğan’ın en yüksek oy aldığı yerlerden sonuçları vermeye başlayacağını ileri sürerek, "Anadolu Ajansı bu seçimleri belirleyemeyecek. Aynı numarayı yeniden yapacaklar. Sandık görevlilerine sesleniyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar kazanacağız kuşkum yok. Sandıkları asla terk etmeyin."

Akşener: "Seçimlerdeki en önemli kelime hür iradadedir"

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, oyunu İstanbul Beylerbeyi Sabancı İlkokulu'nda kullandı. Akşener, "Çok farklı bir seçime gidiyoruz. Hem partili cumhurbaşkanını hem de milletvekillerini seçeceğiz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Demokrasilerde her şey tartışılır ama sadece hür irade ile seçmenin yaptığı tercihin sandık sonuçlarına itiraz edemezsiniz. Burada en önemli kelime hür iradedir. Hem hayırlı olsun seçimler hem de seçmenin hür iradesinin sandığı yansımasını diliyorum. Biz bunun için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Son Başbakan Yıldırım: "Seçim İzmirimize hayırlı olsun"

Başbakan Binali Yıldırım oyunu İzmir'in Karabağlar ilçesinde ilkokulda kullandı.Yıldırım, "Bu seçimlerde hem çumhurbaşkanını hem de milletvekillerini aynı anda seçiyoruz. Yeni sistemle Türkiye yeni hedeflere yeni ufuklara, istikrar ve güven içerisinde ilerlemeye devam edeceğiz. Seçim İzmirimize, ülkemize tekrar hayırlı olsun. Teşekkür ederim." diye konuştu.

Karamollaoğlu soru kabul etmedi

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu oyunu eşi Ayşe Yasemin Karamollaoğlu ile birlikte Ankara'daki Çankaya Lisesi'nde kullandı. Eşiyle birlikte sandığa oylarını atan Karamollaoğlu çifti basın mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. "Memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun" diyen Karamollaoğlu, basın mensuplarının ısrarlarına rağmen soru kabul etmeyeceğini belirtti.

Demirtaş: "Oyumuzu cezaevinde kullandık"

HDP'nin Kasım 2016'dan beri tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Edirne F Tipi Cezaevi'nde oyunu kullandı. Demirtaş, aynı hücrede kaldığı HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ile bir fotoğrafını Twitter'dan paylaştı ve şu mesajı yazdı: "Biz de oyumuzu, cezaevinde kullandık. Herkesin sandığa giderek ülkenin geleceği için, tercihini demokrasiden yana kullanmasını diliyorum. Oy verme işleminin sakin ve huzurlu bir ortamda tamamlanmasını umuyorum. Sonuçların çok güzel olacağına inanıyorum. Hepimize hayırlı olsun."

Perinçek: "Türkiye, Atatürk rotasına tekrar girecek"

Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek ve eşi Şule Perinçek, oylarını Beşiktaş'taki Gayrettepe Şair Nedim Ortaokulu'nda kullandı. Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Perinçek, "Büyük Türk milleti, yarın, dünya güneşin etrafında dönmeye devam edecek. Türkiye'nin önünde göreceksiniz 1-2 yıl içinde büyük çözümler var. Türkiye, Atatürk rotasına tekrar girecek. Bu güvenle sizlere sevgiler ve saygılar sunuyorum" dedi.

Bahçeli: "Türkiye yeni bir döneme girecek"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Anıttepe Ortokulu'nda sandığa gitti. Bahçeli, "24 Haziran 2018 milleltimiz açısından önemli bir gündür. Devletimize, milletimize, cumhuriyetimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Huzur ve güven ortamında, sağlıklı bir seçimle Türkiye inanıyorum ki yeni bir döneme girecektir. Tüm siyasi partilere ve adaylara başarılar diliyorum." diye konuştu.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Mehteran, gelin-damat, köpek, kedi... Fotoğraflarla 24 Haziran seçimi

Seçim kampanyasında hangi partiye kaç saldırı oldu? - Rapor