Anlık Bildirim

Libra dolandırıcılığına dikkat

Facebook'un tanıttığı ve 2020 yılının ortalarında piyasaya sürülmesi beklenilen Libra Coin, henüz piyasaya çıkmadı fakat sahte siteler üzerinden dolandırıcılık yapılmaya başlanıldı.
 Facebook'un çıkartacağı kripto para birimi olan Libra, henüz piyasaya sürülmeden dolandırıcılar için bir araç oldu. Libra'yı saklamak için tasarlanan bir dijital cüzdan olan Calibra'nın taklitleri tasarlanmaya başlandı.

Calibra.com'un taklit edildiği sayfalarda Libra satıldığı iddia ediliyor. Dolandırıcılar, Libra satın almak isteyen insanları bu şekilde dolandırıyor.

Kullanıcılar, Libra satın almak amacıyla girdiği web sitelerini iyice incelemeleri konusunda uyarılıyor. Tüm sahte sitelerde olduğu gibi bu sitelerde de URL'de farklılıklar ve tasarımsal değişiklikler var. Ek olarak, Calibra.com'un sahte sitesinde; sağ üst köşede,“Başlamak için hoş geldiniz" indüksiyonu yerine “Satış Öncesi Libra Para Birimi” yazan bir düğme var.

Bu tarz sahte sitelerde 600 Libra Coin yaklaşık 2 Ethereum karşılığında satılıyor ve verilen bu fiyatın "bonuslu" olduğunu söylüyor.  
Ayrıca ZucksBucks adlı bir site de Libra'yı ve Mark Zuckerberg'i protesto etmek amacıyla çıkarılan bir ERC20 token'ını satıyor. Anasayfadaki "Paranızı bugün boşa harcayabilecekken neden Libra'yı bekleyesiniz?" yazısı göze çarpıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim