LGS sınavına giren öğrencinin cevap kağıdı kayboldu - Son Dakika
Güncel

LGS sınavına giren öğrencinin cevap kağıdı kayboldu

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Liselere Geçiş Sistemi sınavına giren öğrencinin, sınavdan sonra cevap kağıdının kaybolduğu ortaya çıktı. Sınava çok çalıştığını söyleyen Pınar Akbaş, "Tüm emeğim boşa gitti. 76 soru cevapladım. Benim sınava girdiğim salonda arkadaşımda vardı beni sınavda o da gördü. Şu anda sınava hiç girmediğim görünüyor"dedi.

12.07.2020 08:55  Güncelleme: 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadirli Şehit Musa Sarıgöz Ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi Pınar Akbaş, 20 Haziran'da yapılan LGS sınavına yine kendi okulunda girdi. 16 Temmuzda sınav sonucunun açıklanmasını beklemeye başlayan aileye okuldan telefon gelerek öğrenci ile birlikte okula gelmeleri istendi. Öğrencinin annesi Sevgi Akbaş kızını da alarak okula gitti. Okul yetkilileri aileye öğrencinin sınav cevap kağıdının kayıp olduğunu ve Pınar Akbaş'ın bu konuda bilgisine başvuracaklarını söylediler. Sınav sonucunu beklerken aldığı bu haberle şok yaşayan öğrenciye sınava kesin girip girmediği soruldu.

"TÜM EMEĞİM BOŞA GİTTİ"

Sınav sonrası üzerinde adının yazılı olduğu soru kitapçığını da aldığını söyleyen Pınar Akbaş, "Ben okulumda sınava girdim. Ancak geçtiğimiz hafta bizi okula çağırarak optiğimin kaybolduğunu söylediler. Sınava çok çalışmıştım tüm emeğim boşa gitti. 76 soru cevapladım. Bazı soruları da boş bıraktım. Benim sınava girdiğim salonda arkadaşımda vardı beni sınavda o da gördü. Şu anda sınava hiç girmediğim görünüyor" dedi.

LGS sınavına giren öğrencinin cevap kağıdı kayboldu

"KIZIMIN GELECEĞİ İLE OYNAMASINLAR"

"Kızımın geleceği ile oynanmasın" diyen anne Sevgi Akbaş ise, "Bizi okuldan çağırdılar geldik. Kendilerini Bakanlıktan aramışlar sanırım bize öyle dediler ve kızımın cevap optik kağıdının kayıp olduğunu söylediler. Pandemi dönemimde kızım sürekli ders çalışmıştı. Dershaneye de göndermiştim. Bana adresime en yakın okula göndeririz dediler. Ben öyle olsun istemiyorum kızımın hakkının aranmasını istiyorum. Bakanlıktan ve Cumhurbaşkanımızdan bu konuda yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.

"NEREDE KAYBOLDU HENÜZ BİLMİYORUZ"

Konuyla ilgili Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız ise Bakanlıktan şube müdürünün arandığını ve konudan haberdar olduklarını belirterek, "Öğrencimizin cevap kağıdının birinin olmadığı söylendi. Soru kitapçığının arasında mı kaldı, buradan gönderildi başka yerde mi kayboldu henüz bilmiyoruz. Bakanlık oradan araştırıyor biz de buradan araştırıyoruz. Aileyi bunun için okuldan aradılar ve bilgilendirdiler" dedi.

LGS sınavına giren öğrencinin cevap kağıdı kayboldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel LGS sınavına giren öğrencinin cevap kağıdı kayboldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • TahminimVar: Yıllarca bu tür sınavlarda görev aldım. En yüksek ihtimal, kızın cevap kağıdını beraberinde bilerek dışarı çıkarmış olması, ki bu da öğretmenin dikkatsizliği, diğer ihtimal kitapcigin arasında bırakmıştır ve öğretmen bunu fark edememiş ve doğru sayım yapmadan toparlayip kağitlari dosyaya atmistir. Yine de öğretmenin suçudur.Bu görevli öğretmenlere ailenin dava açıp en az 100 bin tl alması ne güzel olur.işinizi düzgün yapın.Sınav boyunca çoğu öğretmen ya sogbet eder ya da sınıfta boş boş dolaşıp zavallı ogrencilerin dikkatini dağıtırlar.Ogretmen deyip geçmeyin,bu şekilde bilinçsiz ve egosunu ögrencilerin üzerinde tatmin edeni de çok, öğrencileri çocukları gibi seveni de var elbette. 15 1 Yanıtla Vatandaş: Helal olsun be sana vallahi helal olsun... dediğin gibi öğretmen var bide öğretmencik var 2 1 Bay Khine: senden iyi senaryo yazarı olur karışık kuruşuk fikirler 1 0
  • Karadağ: Cevap kağıtları toplanıp kilitli poşetle muhafaza edilir. Eğer kaybolan varsa demekki cevap kağıtlarında oynama yapılmış. Torpil var dedirtir adama... 7 5 Yanıtla
  • Mehmet Salih KAYA : Bence bu bir reklamdır bu öğrenci sınava girmemiştir. Her öğrenci kendi okulunda sınava girdi sınıftaki 20 öğrencinin tamamı kendi okulundan olduğu halde sadece bir öğrenci ismini söylüyor. Her okulda kamera var. 3 8 Yanıtla
  • furkan: Kardeşim tazminat davası aç kayıp bir seneni telafi etmez ama biraz moral olur 8 3 Yanıtla ..: Lgs ye tek giriş hakkı var ne 1 sene kaybı otomatik yerleşir adrese göre 0 0
  • Bilmiyorum: İnandırıcı gelmiyor muhtemelen soruları cevap veremedi ailesinden korktu cevap anahtarı olan kağıdı yok etti kim ne yapsın onun cevap anahtarını 5 4 Yanıtla
  • Adsiz: Burası türkiye burda herşey olur.. 7 1 Yanıtla
  • rte: sen ilk önce giyim kuşamına git bak gız 2 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı
    10:38 Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı

    Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Karadeniz Bölgesi'ndeki en uzun mesafeli teleferik tesisinde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta arıza durumunda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması senaryosu uygulandı. İstasyon görevlisi, teleferik sistemlerinin güvenli olduğunu ve kurtarma işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirtti.

  • Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi
    10:36 Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi

    Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon kapsamında Oğuzeli ilçesindeki bir iş yerine baskın yapıldı. Baskın sırasında yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde 10 bin 950 kilogram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 adet çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyon sonucunda iş yeri sahibi Y.I. isimli şahıs gözaltına alındı. Yakalanan Y.I. isimli şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu
    10:36 Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek KAYMEK kursiyerleri ile bir araya geldi. İlçe esnafları ile de buluşan Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da çalışmaları süren park bahçe düzenlemelerini de yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

  • Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi
    10:35 Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi

    Deprem bölgesi Adıyaman'da, konteyner kentte yaşanılan su sorununu dile getirmek isteyen vatandaşların yaptığı eylem yerine gelen Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

  • Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı
    10:34 Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ ekipleri, Kavaklı beldesi yakınlarında devriye faaliyeti sırasında karayolunda 2 kaplumbağa tespit etti. Ekipler, kaplumbağaları yol üzerinden alarak doğal yaşam alanlarına bıraktı.

  • Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi
    10:34 Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasının şubesine gerçekleştirilen operasyonda, 120 bin 800 yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirildi. İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il dışından İzmir'e yüklü miktarda yeşil reçeteye tabi hap getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bir kargo firmasının Bornova ilçesindeki şubesine sevkiyatı gerçekleşeceği bilgisi üzerine bölgeye giden ekipler, sevkiyat esnasında 1 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Yapılan incelemede 120 bin 800 adet yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    10:34 Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Aydın-İzmir otoyolunun bir bölümüne bir kamyondan dökülen yağ nedeniyle trafik kapatıldı. Araçlar Aydın-İzmir karayoluna yönlendirilirken, otoban kavşağından İncirliova girişine kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından otoyolun trafiğe açılacağı belirtildi.


Advertisement