Eğitim

LGS Sonuçları Açıklanıyor! Yerleştirme İşlemleri ve Nakil Süreci Nasıl İşleyecek?

Sonuçların ilanıyla birlikte boş kalan  kontenjanlarda ilan edilecek, öğrencilerimizin yerleştikleri okula kayıtları açık liseler ve yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere otomatik olarak yapılacaktır. İstedikleri okula yerleşemeyen öğrenciler için nakil süreci  tarihleri ise şu şekildedir; 

LGS 1. Yerleştirme nakil başvurularının alınması : 06- 10 Ağustos 2018

LGS 2. Yerleştirme nakil başvurularının alınması:  13- 17 Ağustos 2018

LGS 3. Yerleştirme nakil başvurularının alınması:  27- 31 Ağustos 2018

LGS 4. Yerleştirme nakil başvurularının alınması:  03- 06 Eylül      2018

Nakil başvuruları toplamda 4 defa alınacak, yerleştirme sonuçları 1. nakil yerleştirme için: 13 ağustos, 2. yerleştirme için 19 ağustos 3. yerleştirme için 03 eylül ve son yerleştirme için 08 eylül 2018 tarihinde açıklanacaktır.

Öğrencilerimiz nakil isteğinde bulunacağı okulda boş kontenjan şartı aranmaksınız , nakil başvurularını herhangi bir ortaokul müdürlüklerinden yapabileceklerdir.

Öğrencilerimiz ve velileri her nakil döneminde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okular dan en fazla 3,  yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullardan 3, pansiyonlu okullardan 3 olmak üzere tercihlerini yapacaklardır.

Tercihlerinden birine yerleşen öğrenciler için nakil işlemlerinde herhangi bir sınırlama olmazken, açıkta kalan yani herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, nakil işlemlerinde  ilk 2 okulu kendi yerel kayıt alanından seçmek üzere en fazla 3 okul tercihinde bulunabileceklerdir.

Sınavla veya yerel yerleştirme ile hiçbir okula yerleşemeyen  öğrenciler ile 2017/2018 Eğitim ve Öğretim yılının 9. sınıflarında sınıf tekrarına kalan öğrenciler il-ilçe  öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları kaydıyla, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulların kontenjan durumlarına göre , uygun olan okullara 10-14 eylül tarihlerinde komisyonca yerleştirileceklerdir.

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerden, kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrenciler, Engelli Sağlık Kurulu  Raporu  ve  ortaöğretime yönelik Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu  doğrultusunda ikamet adresleri  ve engellilik durumları  dikkate alınarak, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara, her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde 10-14 tarihleri arasında  il-ilçe  öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararıyla  yerleştirileceklerdir.

Öğrencilerimizin  gönüllerindeki  okullara yerleşebilmeleri  temennisiyle  başarılar diliyorum.

Eğitimci Yazar / Rıza CEYLAN

Lider Eğitimci Yazarlar Derneği Denetleme Kurulu Üyesi
ceylanriza@hotmail.com

NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…

Kamupersoneli.net I ÖZEL HABER

Bir Yorum