LG, Gizemli Bir Kamera ve Tuşsuz Bir Telefon Patenti Aldı

22
7
5
2
2
LG'nin ortaya çıkan yeni patent dosyasında iki farklı yenilik gözlemlendi. Model A ve Model B olarak iki farklı patent alan LG, iki modelinde de daha önce görülmemiş özelliklere yer verdi.

Yenilik kelimesine hiç de uzak olmayan LG, daha önce görülmemiş bir patent alarak yenilik kelimesiyle tekrardan anılmaya başladı. LetsGoDigital'ın ortaya çıkardığı bir patent dosyasına göre LG, akıllı telefonlara yeni bir yaklaşım sergileyecek.

Bundan yaklaşık 15 sene önce telefonlar küçük, tuşlu ve kalın bir haldeydi. Önce ekranları büyüyen bu telefonlar, sonrasında tüm gövde olarak büyümeye başladı. Ardından telefon üzerindeki ekranlar iyice büyüyerek fiziksel tuşlar yerini dokunmatik ekranlara bıraktı.

lg patent

Bu gelişmenin ardından telefonlardaki fiziksel tuşların sayısı da azalmaya başladı. Apple'ı örnek gösterirsek telefon üzerinde bulunan tek tuş önce dokunmatik bir alana, sonrasındaysa tamamen yok olarak bir ekran uzantısına dönüştü. Bu gelişmenin sonucunda telefonlardaki tuşlar belirli bir sayıda 'standartlaştı'.

LG'nin yeni patent dosyasıysa bu fikri bir adım ileri taşıyarak tüm fiziksel tuşları kaldırmayı hedefliyor. Patent dosyasına bakıldığı zaman hiçbir tuş görülmüyor ve telefonun hiçbir çıkıntısı bulunmuyor.

lg patent

Telefonun patent dosyası incelendiği zaman Model A'da dört kameralı bir dizilim kolaylıkla görülebiliyor. Kameraların altında ya da başka bir yerinde parmak izi okuyucusunun olmaması da telefonlarda ekrana gömülü parmak izinin entegre edilebileceği fikrini akıllarda canlandırıyor.

Tabii ki LG'nin yenilikleri bunlarla sınırlı değil. Model B isimli patent görselinde tek lens kullanan bir telefonu gösteren LG, kamerasının çevresinde bulunan bir halkaya da yer veriyor. Daha önce gördüğümüz hiçbir lense benzemeyen bu halkayla ilgili şu an için bir tahmin yapmak fazlasıyla zor ancak belirli fikirler mevcut.

Telefonun ön tarafına baktığınız zaman çerçevelerin neredeyse yok denecek kadar ince olduğunu görebiliyorsunuz. Patent dosyasındaki görsellerle bile bir premium telefon havası veren LG'nin Model B'de kullandığı halkanın da ilginç bir yakınlaştırma lensi olduğu düşünülüyor.

Her patent haberimizde hatırlattığımız gibi şu an için bu telefonların ne zaman çıkacağı ya da gerçekten çıkıp çıkmayacağına dair hiçbir bilgi bulunmuyor. Telefonlara dair yeni bilgiler edindiğimizde sizlerle paylaşacağız.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/buttonless-lg-phone-patented-alongside-one-with-a-mysterious-camera
22
7
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
22
7
5
2
2