Levent’ten Uzel Makine işçileriyle dayanışma

Levent’ten Uzel Makine işçileriyle dayanışma

Bir dönem Gebze’de de üretim yapan Uzel Makine işçilerinin 11 yıl süren hak arama mücadelesine sanatçı Haluk Levent’ten de destek geldi.

DİSK Nakliyat-İş Sendikası öncülüğünde mücadele ve eylemlerine devam eden Uzel Makine işçileri önceki pazar günü bir kez daha İstanbul’da Uzel Makine önündeydi. Uzel Makina işçileriyle Real ve Makro direnişçileri de sınıf dayanışmasında oldu. Daha öncesinde Uzel İşçilerine söz olan sanatçı Haluk Levent, Bakü’den İstanbul’a konser dönüşünde İstanbul Hava Limanı’na iner inmez direniş alanında Uzel Makine, Real, Makro Market işçilerinin mücadelesine desteğe geldi.  İşçiler büyük coşku ve sloganlarla Haluk Levent’i karşıladı. 

LEVENT: DESTEĞİM SÜRECEK 

Uzel Makine önünde işçilere yönelik bir konuşma yapan Haluk Levent, “Uzel Makine işçilerine bir sözüm vardı. Keşke her zaman gelebilsem, hakkını arayan işçilerine yanına. Ama en azında o sözümü bugüne yerine getirmiş oluyorum” dedi.  Yüksel uzun zamandır hakları için direnen işçilerin haklarını alması için desteğinin süreceğini belirtti. Beraberinde getirmiş olduğu baklavayı direnişçi işçilere ikram etti. 

KÜÇÜKOSMANOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Haluk Levent’in direnişçi işçilere desteğinin ardından Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu her zaman işçinin, emekçinin, yanında olan, hak arama mücadelesine duyarlık gösteren halkın sanatçısı Haluk Levent'e Uzel Makina ve Real Market, Makro Market ve hakları için direnen tüm işçileri adına teşekkür etti. Diğer sanatçılarında Haluk Levent’i örnek alması gerektiğine vurgu yaptı. 

GEBZE’DE FABRİKASI DA KAPANMIŞTI

Türkiye’nin en önemli traktör üreticilerinden biri olan Uzel Makina’nın İstanbul Rami ve Gebze’deki fabrikalarında çalışan bin 500 işçi, şirket “aile içi kavga” nedeniyle batma noktasına gelince aylarca ödenmeyen ücretleri ve tazminat hakları gasbedilerek işten çıkarılmıştı. 2008 yılında yaşanan bu iflas ve gaspa karşı Uzel’in Rami’deki fabrikasında çalışan 700 işçi kendisini fabrikaya kapatarak eyleme başlamıştı. Daha sonra Gebze’deki 500 işçi de direnişe katılmıştı. Faaliyet gösterdiği yıllarda Türk Metal Sendikası’nın örgütlü olduğu Uzel işçileri daha sonraki tarihlerde de çeşitli kereler aileleriyle birlikte eylemler yapmış, fakat mağduriyetlerine dair herhangi bir çözüm üretilmemişti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.