"Levazım-İkmal bölüğünün terk ettiği alan ne olacak?"

Başkan Mirza, Büyükşehir´in başına buyruk hareket ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Dursun Mirza, kendisini ziyarete gelen Muhtarlara kent gündemine konu olan gelişmeler ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Başkan, Üniversitenin açılışında Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un Tema Park´tan bahsettiğine değinerek söz konusu alanın eski askeri dağıtım birliği çamlık alanı olduğunu, bu alanın Toki ye geçtiğini, Toki´nin buraya düşündüğü proje için kendilerinden görüş istediklerini,  Bandırma Belediyesinin görüşünün olumsuz olduğunu kaydetti.

Mirza, ?Geçen mecliste Büyükşehir bu alanı Toki´den satın alıyor. Biz Fransa daki yapı fuarına gittiğimizde, Edip Başkan, Toki Müdürü birlikte konuşmuştuk. Ben buranın Bandırma´nın ihtiyacı olan yeşil yaşam alanı olmasını önermiştim.?

? Burasının 200 dönümlük bir yer, Bandırma Belediyesine verilmesi halinde kendilerine konut projesi içinde başka alanda 200 dönüm yer vermeyi teklif ettim.?

?Olur? denmişti ama şimdi Büyükşehir alıyor, burasını yapmak istediği ise Tema Park. Yani bir sürü beton binalar.  Daha önce geldiklerinde bize söylemişlerdi, içine malta deresini de alan projeleri var. Biz artık beton binalar istemiyoruz. Bizim eksiğimiz yeşil alan. Eğer Edip Başkan bir şey yapacaksa, burada bir Belediye var. Bir danışması lazım. Bir sorması lazım.? Diyerek ?Ben yaptım oldu.´ Anlayışının kendi tarzlarına uymadığını kaydetti.

Başkan Mirza devam ettiği konuşmasında ?Zaten o tema parkındaki düşünülen binaları oraya yapamaz. Orada 11 adet eski bina var. Bunları Bursa anıtlar kurulu tescillendirdi. Yine biz orasını Belediye Meclisi kentsel alanda yeşil alana çevirdik. Tescilli yapılar var, o zaman projesini onlara göre yapacak. Yani orada istedikleri şeyi yapamayabilirler. Tabi ki görüşmemiz lazım eğer güzel bir şey yapılacaksa karşı durmamız mümkün değil. Yapılacak yatırımlara asla karşı çıkmayız. ? diyerek iş birliği yapmanın faydası bulunduğunu vurguladı.

/resimler/2016-10/20/0043316826734.jpg



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli