Le Pen: “Fransız Yahudileri radikaller ile savaş için takkelerinden feragat etsin”

Fransa’nın aşırı sağcı Lideri Marine Le Pen basına yaptığı açıklamada, Fransız Yahudilerinin bir fedakarlık yaparak, radikal İslam ile savaş uğruna takkelerini çıkarmalarını talep etti.

Dünya
9 Şubat 2017 Perşembe

Le Pen’in dindar Yahudilerin neredeyse her zaman giydikleri takke için, Aşkenaz  terimi ‘Yarmulke’ kelimesini kullanması Yahudi basını tarafından samimiyet ifadesi olarak değerlendirildi.

İsrail’in Kanal 2 TV’sine bir demeç veren Le Pen, radikal İslam ile savaşmak için öncelikle kamusal alanda dindar kıyafetlere sınır getirilmesi gerektiğini, bu konuda  Fransız Yahudi cemaatlerinden destek istediğini ifade etti.

Takke yerine dindar Yahudilerin Şapka ile gezebileceğini belirten Le Pen sözlerine şöyle devam etti: “ Radikal İslam’la savaş için toplumun her kesimi bir araya gelmeli ve gerektiğinde bazı fedakarlıklar da yapılmalı.”

Ancak Yahudi cemaatleri,  yakında Fransa’da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Emmanuel Macron’dan sonra ikinci kuvvetli aday olan Le Pen’in Ulusal Cephe partisine halen şüphe ile yaklaşıyorlar.