'Lavrov'u ağırladık, sırada Putin var!'

Alanya'da Klassika-M Alanya Rus Okulu'nu kuran Kadıoğlu kardeşlere Rus Bakan'dan özel teşekkür geldi. Lavrov'un Alanya'ya gelmesinin son derece önemli olduğunu söyleyen Klassika-M Alanya Rus Okulu ortaklarından Cuma Kadıoğlu, "Lavrov'u ağırladık, sırada Putin var" dedi.

'Lavrov'u ağırladık, sırada Putin var!'

Alanya'da Klassika-M Alanya Rus Okulu'nu kuran Kadıoğlu kardeşlere Rus Bakan'dan özel teşekkür geldi. Lavrov'un Alanya'ya gelmesinin son derece önemli olduğunu söyleyen Klassika-M Alanya Rus Okulu ortaklarından Cuma Kadıoğlu, "Lavrov'u ağırladık, sırada Putin var" dedi.

02 Aralık 2016 Cuma 22:20
'Lavrov'u ağırladık,  sırada Putin var!'
Alanya'nın Kestel Mahallesi'nde 2014 yılından beri hizmet veren ve 125 öğrencisi olan Klassika-M Alanya Rus Okulu'nun kurucuları Şeyhmus ve Ali Kadıoğlu, önceki gün Alanya'yı ziyaret eden Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. Lavrov ve kurmaylarının Avsallar'da bir gece konakladıkları, bölgenin en prestijli otellerinden olan Karaca Ailesi'ne ait Rubi Platinum Hotel'de gerçekleşen görüşmede, Rus Bakan Lavrov, Alanya'da Rusça eğitim veren bir okul açtıkları için Kadıoğlu Kardeşler'e teşekkür etti. 30 Kasım akşamı özel uçakla geldiği Gazipaşa Havalimanı'nda kendisini uçaktan inerken Klassika-M Alanya Rus Okulu'nun öğrenci ve öğretmenlerinin çiçeklerle karşılamasından çok etkilendiğini söyleyen Lavrov, "Alanya zaten Rus halkının gözbebeği. Böyle bir okul açarak Alanya'da yaşayan Rus ailelerin çocuklarına kendi dillerinde eğitim verilmesi bizim için de çok önemli. Bu konuyu Rusya'da dillendireceğiz ve gereken her türlü desteği vereceğiz" dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yakın dostu ve AK Parti'nin Alanya'daki Kurucular Kurulu Üyesi olan işadamı Şeyhmus Kadıoğlu ile kardeşi Ali Kadıoğlu'nun da Rus Bakan Lavrov'a okullarını tanıtıcı bilgilerin yer aldığı bir dosya verdikleri öğrenildi.

'PUTİN'İ DE AĞIRLAMAK İSTİYORUZ'
Öte yandan 2014 yılında Kestel'de açılan ve şuanda 125 tane Rusça dili konuşan öğrencisi olan Klassika-M Alanya Rus Okulu Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı onaylı hizmet veren tek Rus Okulu olma özelliğini de taşıyor. Okuldan mezun olanların hem Türk diploması hemde Rusya'da okumuş gibi Rusya diploması aldığı okulda, çeşitli sosyal aktivitelerinde bulunduğunu belirten  Okul ortaklarından Cuma Kadıoğlu, "Sayın Dışişleri Bakanı Lavrov'u Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün izniyle bizim karşılamamız bizleri son derece memnun etti. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun öncülüğünde Alanya'ya gelen Lavrov, kendisini karşılamamızdan dolayı son derece memnun oldu ve okulumuza teşekkür etti. Önceki gün Lavrov geldi artık bir daha ki zefere de Sayın Vlademir Putin'i Alanya'da ağırlamak istiyoruz" diye konuştu. - Mert CANTÜRK  


Son Güncelleme: 02.12.2016 22:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81