Lavrov: Cihatçıların saldırılarına karşılık verileceği konusunda Türkiye'yi uyardık

Lavrov: Cihatçıların saldırılarına karşılık verileceği konusunda Türkiye'yi uyardık
© Reuters
© Reuters
By Kerem Congar
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) İdlib'de uğradığı saldırıya karşılık vereceklerini belirterek "Bu eylemlerimiz durmayacak, Çünkü İdlib'deki antlaşma teröristlerle ateşkesi kapsamıyor." dedi.

REKLAM

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'yi daha önceden bilgilendirdiklerini ve İdlib'de Hayat Hayat Tahrir el Şam militanlarını vurmaya devam edeceklerini söyledi. Lavrov, "Bu eylemlerimiz durmayacak, Çünkü İdlib'deki antlaşma teröristlerle ateşkesi kapsamıyor." dedi.

Lavrov, 'terör örgütlerinin' İdlib'in yüzde 50'sini kontrol ederken artık yüzde 90'ını kontrol ettiğinin de altını çizdi.

İdlib'de, TSK'nın 9 Numaralı Gözlem Noktası'na intikal etmekte olan Türk askeri konvoyuna Beşar Esad rejimine ait savaş uçakları tarafından 3 hava saldırısı düzenlenmiş, olayda 3 sivil hayatını kaybetmişti.

Rusya'nın başkenti Moskova'da Gana Dışişleri Bakanı ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, Hayat Tahrir el Şam militanlarına İdlib'de karşılık vereceklerini ifade ederek, "Türkiye'yi bu konuda bilgilendiriyoruz. Türk müttefiklerimizle birlikte bu teröristlerin düşmanca tavırlarına karşılık vereceğiz. Eğer bu bölgeden saldırılar devam ederse, ataklara sert bir şekilde karşılık veririz. Tüm sene boyunca bu provokasyonlar devam etti." diye konuştu.

Lavrov, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Rus askeri kuvvetlerinin Suriye ordusuyla birlikte hareket ettiğini, ancak teröristlerin provokasyonlarının engellenemediğini kaydetti. Lavrov, Rusya'nın Hmeymim askeri üssüne teröristler tarafından defalarca saldırı düzenlendiğini iddia ederek, "Türkiye'ye, İdlib'deki militanların yok edileceği konusunda bilgi verdik. Rus ve Türk ordusu, duruma ilişkin temaslarını sürdürüyor." diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı, Suriye'de siyasi yapının istikrarlı bir şekilde kurulmasına ve geçiş sürecine odaklanılması gerektiğine dikkati çekti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konvoyuna yapılan saldırı hakkında yaptığı değerlendirmede "Rejimin ateşle oynamaması gerekiyor. Askerimizin güvenliği için ne gerekiyorsa yaparız." ifadesini kullanmıştı.

Hatay şehri sınırı üzerinde bulunan İdlib'de salı sabahı TSK'nın 9 Numaralı Gözlem Noktası'na intikal etmekte olan Türk askeri konvoyuna düzenlenen hava saldırısında 3 sivil hayatını kaybederken, 12 sivil de yaralanmıştı. Saldırıyı kınayan Milli Savunma Bakanlığı, Rusya Federasyonu tarafına bilgi vererek bölgede geniş çaplı bir kuvvet intikali başlattı.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Rusya Savunma Bakanlığı rüşvet skandalı soruşturmasında üçüncü gözaltı

Putin: Orta Doğu'da yeni bir çatışmayı tetikleyecek eylemlerden kaçınılmalı

Rus ve Çinli şirketler, Batı yaptırımlarından kaçınmak için yeni bakırı hurda göstermiş