Lavrov afişlerle karşılanacak

Alanya'ya gelecek olan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Alanya'nın 5 farklı noktasındaki otel ve binaların üzerine asılacak olan ve üzerinde Rusça "Alanya'ya hoş geldiniz" yazacak afişlerle karşılanacak

Lavrov afişlerle karşılanacak

Alanya'ya gelecek olan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Alanya'nın 5 farklı noktasındaki otel ve binaların üzerine asılacak olan ve üzerinde Rusça "Alanya'ya hoş geldiniz" yazacak afişlerle karşılanacak

29 Kasım 2016 Salı 22:22
Lavrov afişlerle karşılanacak
Alanya, yarın Alanya'ya gelecek olan Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ziyaretine kilitlendi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daveti üzerine yarın özel uçakla gelip Gazipaşa Havalimanı'na inecek olan Bakan Lavrov, beraberinde kalabalık bir heyetle Alanya'da olacak. Avsallar Mahallesi'ndeki bölgenin prestij otellerinin başında gelen ve Karaca Ailesi'ne ait olan Rubi Platinum Otel'in VIP Konakları'nda ağırlanması beklenen Rus Bakan Lavrov'a ayrıca Türkler veya Konaklı Mahallesi'ndeki bir domates serasının gezdirileceği, ayrıca Rus ve Türk medyasının önünde kendi elleriyle domates toplamasının sağlanacağı öğrenildi.
DEV AFİŞLERLE KARŞILANACAK
Edinilen bilgilere göre, Alanya'nın 5 farklı noktasındaki otel ve binaların duvarlarına, üzerinde Çavuşoğlu ile Lavrov'un yan yana fotoğraflarının yer alacağı ve Türkçe "Alanya'ya hoş geldiniz, Rusça aynı manaya gelen "Dobro pozhalovat' v Alanii" yazan 10 metre uzunluğa ve 5 metre ene sahip dev afişler asılacağı bildirildi. Bakan Çavuşoğlu ile Rus Bakan Lavrov'un Alanya'daki programı ise henüz kesinleşmedi. Konuyla ilgili konuşan Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, "Programı, gizlilik içerisinde Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü hazırlıyor" dedi.
PROGRAM BİLİNMİYOR
Güvenlik nedeniyle kendilerine de bilgi verilmediğini söyleyen Berberoğlu, "Biz sadece yarın Gazipaşa Havalimanı'nda olacağız, geri kalan program Dışişleri Özel Kalem'in nezaretinde kendiliğinden gelişecek" diye konuştu.
'ÇAVUŞOĞLU, KISITLAMALARIN KALDIRILMASINI İSTEDİ'
Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yarın Alanya'ya yapacağı ziyaret öncesinde Tass Haber Ajansı'na konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türk gıda ve tarım ürünlerinin ihracatının kısıtlanması için uygulanan tüm yasakların kaldırılması önem taşıyor" ifadesini kullandı. Rusya ile kriz dönemini değil, artık işbirliğinin yeni alanlarını görüşme zamanının geldiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, "İlişkileri kriz öncesindeki değerlere nasıl taşıyacağımızı konuşmaya gerek yok. Bu ilişkileri daha fazla nasıl geliştireceğimizi konuşmamız gerek" diye ekledi. Bakan Çavuşoğlu, Rusya ile vizesiz rejimin de tamamen geri getirilmesi gerektiğini de vurguladı.
Son Güncelleme: 29.11.2016 22:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81