koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

Lastik-İş'ten vefa

Geçtiğimiz yıl silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Lastik İş Sendikası Onursal Genel Başkanı Abdullah Karacan mezarı başında anıldı

13 Kasım 2019 Saat: 14:29
Lastik-İşten vefa
Lastik-İş'ten vefa

Geçtiğimiz yıl silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Lastik-İş Sendikası Onursal Başkan Abdullah Karacan mezarı başında anıldı. Anmasına ailesi, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, Lastik İş Sendikası yöneticileri ve üyeleri, çok sayıda işçi katıldı.  Anma programında konuşan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, Karacan’a yanındaki insanların ihanet ettiğini belirterek şunları söyledi: “Yiğidimiz Lastik İş-Sendikası Onursal Genel Başkanı Abdullah Karacan’ın hain bir saldırı neticesinde aramızdan ayrılmıştı. Sadece fiziki bir olay olarak görüyoruz bu olayı. Hepimiz Abullah Karacan’ız. Hepimiz bu sancağı yere düşürmemek için elimizden geleni yapacağız. Üzüntümüz onunla birlikte hareket eden insanların ihanetidir. Yanındakilerin nasıl ihanet ettiğini hepimiz hatırlıyoruz. Bunları unutmayın. eğer unutursanız Karacan’ın kemikleri sızlar” dedi.

ORGANİZE BİR İŞ

Karacan’ın öldürülmesinin organize bir iş olduğunu ifade eden Sarı, “Karaca Lastik İş Sendikası’nın Genel Başkanı olduğunda kayyumdan alan, ayrıca sendika anlayışının toplum sözleşmesinden ibaret olmadığını gösteren ender başkanlardan biridir. Öldürülmesi organize bir iştir. Katil dediğimiz insan nasıl oluyor da 10 dakika içerisinde emniyette koruma altına alınıyor? Nasıl oluyor da kamera görüntüleri bir anda hızlandırılıyor. Avukatlar Sayın Başkan Lastik İş Sendikası Başkanı algı operasyonu yapıyor diyorlar. Dinlesinler o halde, biz Türk adaletine sonuna kadar güveniyoruz. Basında o hain insanların yazdıklarında, mahkeme başkanına verildiğinde Türk adaletini gördük. Yav kardeşim ölmüş bir adam yazılanlarla, çizilenlerle alakalı yazılanları savunuyorsunuz dedi ve kabul etmedi. Peki bu yazılanları mahkeme başkanına getirenler kimdi?” diye konuştu.

TAŞERON’U KALDIRAN KİŞİDİR

Sarı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Neden öldürüldüğünü biliyor musunuz Karacan’ın? Taşeronu kaldıran kişidir Karacan. DİSK olarak bizler hattı müdafaa değil sathı müdafaa olarak mücadele edeceğiz. Karacan asla yalnız değildir. Yalnız olmadığını bugün burada gösterdiğiniz gibi akşam mevlidde de göstereceğiz. Karacan’ı sonuna kadar yaşatacağız. Sonuna kadar da çalışan arkadaşlarımızın haklarını savunacağız. Aramızda iş veren vekillerimiz bile var. Hiçbir zaman iş verenlere düşman olarak bakmadı. İş verenler bugün buraya geliyorsa iyi bir sendikacılık yaptığını göstermiştir.

HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADILAR

Benim özellikle yaşadığım bir hadise vardır. Rahmetli Genel Başkan vefat ettikten sonra duymamışlar vefat ettiğini. Yanıma geldiler, Başkan bize her türlü destek oldu. Evimizi aldı, biz nasıl oldu da cenazesine gelemedik. Çok üzüldüklerini söylediler ve hüngür hüngür ağladık. Yaptığı yardımları da gizli gizli yaptığını gördük. Ailesine de sahip çıkacağız. Biz ölür de gidersek eğer sahip çıkmazsak bize de yazıklar olsun.”  Alaaddin Sarı konuşmasını yaptıktan sonra Karacan’ın mezarı başında Kur’an tilaveti gerçekleştirdi. Dualar da edildikten sonra mezarına karanfiller bırakıldı.













YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız