Lahey Judo Grand Prix'sinde 2. gün

Lahey Judo Grand Prix'sinde 2. gün
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

Hollanda‘nın Lahey kentinde düzenlenen Judo Grand Prix’sinde ikinci gün yine heyecan dolu dövüşlere sahne oldu.

REKLAM

Uluslararası Judo Federasyonunun Hollanda’da düzenlenen Lahey Grand Prix’si ikinci gününde heyecanlı maçlara sahne oldu

Kadınlarda güne damgasını vuran isim Hollanda tatamilerinin yıldızı ve uç kez Avrupa şampiyonluğu bulunan Kim Polling oldu.

Kadınlar -70 kilo kategorisinde yarışan Kim Polling final maçında diğer Hollandalı judocu Sanne Van Dijk’le karşılaştı. Polling rakibini uchi mata tekniğiyle yaptığı waza-ari puanıyla yenerek altın madalyayı kazandı. Avrupa Şampiyonu Kim Polling, 3 raundun sonunda Van Dijk’i waza-ari ve ipon ile fırlatarak rahat bir zafer elde etti

Tribunleri dolduran Hollandalı seyirciler Polling’in zaferini coşkuyla karşıladı.

Kim Polling, Hollandalı judocu:

“Lahey kentinde şampiyon olduğum için oldukça mutluyum, harika bir duygu. Elbette ki dünyanın her yerinde şampiyon olmak isterim fakat Lahey’in benim için ayrı bir önemi var.
Kendi seyircimin önünde mücadele etmek bana güç veriyor, tribunlerde benim posterlerim var, seyircilerin beni bu şekilde desteklemesi çok keyif verici.
Hollandalılar daha önce bizleri desteklemek için Paris veya Düsseldorf gibi şehirlere gelmek zorundaydı, ama artık kendi ülkelerinde Judo izliyorlar. Sonuçta Hollanda judo kültürüne sahip bir ülke ve bu sporda güzel işler çıkardığımızı düşünüyorum.”

Hollandalı seyirciler -63 kilo kategorisinde yarışan Juul Fransen ile ikinci altın madalya sevincini yaşadı. Fransen en son geçen yıl Abu Dabi’de podium heyecanı yaşamıştı. 13 ay tatamilerden uzak kaldıktan sonra bu altın madalya ile oldukça duygulu anlar yaşadı.

Anicka Van Emden, eski Hollandalı judocu:

“Hollanda’nın kendi Gran Prix’sine sahip olması beni çok mutlu ediyor ve gururlandırıyor.
Bence Hollanda gibi bir ülkede büyük bir turnuva düzenlenmesi gerekiyordu. Bu tür yarışmalar Hollada judosunun gelişimi için çok iyi.
Benim için biraz geç oldu fakat arkadaşlarımı desteklekmek için buraya geldim, oldukça keyifli maçlar izledik. Arkadaşım Juul Fansen’in altın madalya almasına gerçeketen çok sevindim.”

Erkeklerde ise güne damgasını vuran isim Moğolistan’dan Khadbaatar Narankhuu oldu.
73 kilo altı kategorisinde mücadele eden Moğol judocu rakibi Victor Scvortov’a ippon yaparak Grand Prix’de kariyerinin ilk altın madalyasını kazandı.

Bu madalya ile Moğolistan toplamda 2 altın ve 4 bronz madalyanın sahibi oldu.

Günün en güzel hareketi ise Alman Dominic Ressel’i olağanüstü bir ippon tekniğiyle deviren Rus judocu Ivan Vorobev’den geldi. Erkekler -81 kilo kategosinin şampiyonun Ivan Varabev oldu.

Bu sonuçlar Rusya toplamda birer altın, gümüş ve bronz madalya kazandı.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Montreal Grand Prix'sinin son gününde Judo'nun Kralı Riner tatamiye döndü

Antalya Judo Grand Prix'sinde Vedat Albayrak coşkusu

Taşkent Judo Grand Prix'sinde 3. gün