Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alımı başvuruları başlıyor!

Sağlık Bakanlığı’na 2019 Aralık ve 2020 Şubat ayları olmak üzere iki dönemde toplam 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacak. Konu hakkında açıklama yapan Fahrettin Koca, 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alımı başvuruları iki ayrı dönemde yapılacağı ve ilk alımların Aralık ayında başlayacağını söyledi.

Aylardır Sağlık Bakanlığı’nın personel alımı tarihini merak eden adaylar, başvuru şartlarını ve hangi kadrolara sağlık personeli alımı yapılacağını ve başvuru kılavuzunun nereden temin edileceğini merak ediyor.

HANGİ KADROLARA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

7 bin 525’i hemşire, 2 bin 182’si ebe ve 6 bin 951’i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında toplam 17 bin 689 sözleşmeli pozisyona KPSS puanıyla atama yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU NASIL TEMİN EDİLİR?

Duyurular, Sağlık Bakanlığı’nın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (https://yhgm.saglik.gov.tr) ve ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr) internet sitelerinden takip edilebilir. Kılavuzun ÖSYM tarafından yayımlanmasını müteakip personel alımları başvuruları aralık ve şubat aylarında iki dönem şeklinde olacaktır.

Başvuru şartları ve branşlara göre adaylardan istenilen özel koşullar, önümüzde ki günlerde yayınlanacak başvuru kılavuzunda yer alacaktır.