Kredi Yurtlar Kurumu Sakarya İl Müdürlüğü ve Mimar Sinan Mühendisler Birliğinin Düzenlediği Mühendishane projesi tanıtım toplantısı Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.

Kredi Yurtlar Kurumu Sabahattin Zaim Erkek Yurdu Müdürü Paşa ODABAŞI Konuşmasında

“ Yurtlarımızda çok fazla sayıda  Mühendislik Fakültesi öğrencileri barınmaktadır. Bu öğrencilerimizin  mesleki nitelik artırma hususunda zorlanmaları dikkatimizden kaçmamıştır. Bu sebeple Mimar Sinan Mühendisler Birliğinin uzun çalışmalar neticesinde oluşturduğu bir proje olan Mühendishane Projesini hayata geçirmeye karar verdik. Gençlerimizin; aslına ve nesline karşı kendini sorumlu hisseden, sosyal yönü güçlü, dünyayı iyi okuyabilen ve hayatı kaliteli yaşayıp ciddi çalışma prensibine sahip yetişmelerini amaçlıyoruz.

Hedefimiz mesleğin erbabı mühendisler yetiştirmek

Mesleki Kariyer Tamamlama Programı olan 'MÜHENDİSHANE' projesine başvurular titizlikle incelenmiş, mülakatta titizlikle seçim yapılmıştır. Öğrencilerimiz, iş işleyişi ve stratejilerini bilen, piyasaya hazır meslek elemanları olacaklardır. On hafta boyunca her cumartesi günü: İngilizce, iletişim, sağlıklı ve kaliteli hayat, tecrübe paylaşımı ve kariyer planlaması dersleri yapılacaktır.

Proje süresince yoğun ve aynı zamanda keyifli bir çalışma ortamı öğrencilerimizi beklemektedir.

Mesleki Kariyer Tamamlama Programı “”MÜHENDİSHANE projesi,kendisini iyi yetiştirmiş,donanımlı,kişisel gelişimini geliştirmiş sosyal açıdan etkili mühendisler yetiştirme hedefi yola çıkmış ve bu hedefe ulaşabilmek için öğrencilerimize gerekli desteği daime vereceğimizi buradan ifade etmek istiyorum.

Kredi Yurtlar Kurumu Sakarya İl Müdürlüğü olarak Mühendishane yaptığımız yoğun etkinliklerden bir tanesidir 2 tanesi Hendekte 2 Tanesi Geyve de olmak üzere şehir merkezindeki 4 yurdumuzla birlikte toplam 8 yurdumuzda 8 bine yakın öğrenci barınmaktadır.

Öğrencilerimize ders saatleri dışında hazırladığımız etkinlikler seçeneğinde 138 ayrı alanda etkinlik seçme ve bu faaliyetlere katılma fırsatı sunulmaktadır.

2016-2017 Eğitim döneminin ilk yarıyılında her öğrencimizin  her öğrencimizin 10 etkinliğe katıldığını görmekteyiz ve bu sayı toplamda 80 bine ulaşmıştır.

İçinde bulunduğumuz dönem içerisinde tüm faaliyetlerimize katılan öğrenci sayımızı yüzbine ulaştırma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz.

KYK yurtlarımızda Edebiyat atölyelerinden,el sanatlarına kültürel gezilerden,tiyatroya,dini faaliyetlerden,kişisel gelişime kadar her yurdumuzda yoğun faaliyetlerimiz,öğrencilerimizin vize ve final haftaları ve öncesindeki hafta dışında devam edecektir.

Hedefimiz öğrencilerimizi donanımlı ve etkin,çevresine duyarlı,sosyal yanları kuvvetli,vatanının milletinin farkında olabilen bireyler olarak yetiştirmektir dedi

Mimar Sinan Mühendisler Birliği Sakarya İl Temsilcisi Ahmet Zahit ELMAS Konuşmasında

Ülkelerin en büyük silahlarından birinin ekonomi olduğu günümüzde, üretilen katma değerli ürünlerin, yapılan arge harcamalarının, patentlerin ve markalaşmanın bu gücün elde edilmesinde büyük rolü bulunmaktadır. 1 tır dolusu tarım ürününün ithal edilen sadece 1 bilgisayara neredeyse eşit olduğunu düşündüğümüzde, bu kavramların önemi daha da belirginleşmektedir. Bu noktada, özellikle üniversitede okuyan, yakın gelecekte mezun olacak arkadaşlarımızın bu gereksinimlere adapte olması, oldukça önemlidir. Kaybedecek zamanımızın olmadığı düşünüldüğünde, bir an önce harekete geçmek adına, Mimar Sinan Mühendisler Birliğimiz ve kredi yurtlar kurumuyla birlikte başlatmış olduğumuz Mühendishane programı bu konuda hem örnek hem de oldukça faydalı bir model olacağı inancındayız. Bu programla, öğrenci arkadaşlarımız, Üniversitede mesleğin akademik gerekliliklerini öğrenirken, bir yandan da 1. Sınıftan başlayarak hem piyasayı ve gerekliliklerini yakından tanıma fırsatı elde edecekler, hem de farklı donanımlar edinirken bir yandan da gelecekte izleyecekleri yolu daha mezun olmadan belirlemiş olacaklardır dedi.

Mimar Sinan Mühendisler Birliği Genel Başkanı Muhammed GARİP konuşmasında

Bu projenin benimle iki tane duygusal bağı var. 1-1990 yılında hocamız bir tavsiyede bulundu ingilizceyi öğrenin, burslarınızı ingilizceye yatırın. Mesleki kariyerimin en önemli adımını ingilizceyi öğrenerek yaptım. 2-Kale grubu İbrahim BODUR bey ile sanayicinin en önemli sorununun kalifiyeli ve karakterli eleman bulamamak olduğunu öğrendim. 2023 hedefine ulaşmak için insan kaynaklarında önemli bir role sahip olduğu gerçektir. Bu sebeple temel hedef üniversite 1. sınıf öğrencilerinin mesleki kariyerlerini tamamlamada ihtisası olan hayat tecrübelerine sahip elini taşın altına koyarak nitelikli eleman yetiştirmek. Mühendishane Projesi ile 2017 Ekim ayında Türkiye'de havacılık sektörü için yerli uçak projesi hazırlamak, sosyal projelerle ülke kalkınmasına yardım etmek istiyoruz. Mühendishane Sakarya için çok faydalı olacaktır dedi

Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih ÇİÇEKLİ Konuşmasında

Ülke olarak ihtiyaç duyduğumuz en önemli şey nitelikli insan yetiştirmektir. Mühendishane projesi gençlerimizi daha donanımlı ve sosyal bireyler haline getirecektir. Projeye katılacak öğrencileri tebrik ediyorum geleceğimiz gençlerimizdedir, onların başarısı ülkemizin başarısı olacaktır, çok çalışıp ülkemizi her alanda etkin konuma getireceklerine inancım tamdır dedi.

İlk dersi veren SAÜ Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS

Dünyadaki üniversitelerde ilk ve ikinci sene meslek ile ilgili olarak değil, ahlaklı, nitelikli, etkili iletişime sahip bireyler yetiştirmeye yönelik dersler verilmekte. Eğitim sınıf içinde yapılan bir ders olmaktan çıktı. Sınıf dışı etkinliklerle; kantinde, koridorda 24 saat eğitime yöneldik. Öğrenciler 2-3 senesini yurtlarda ortak alanların olduğu yerlerde birlikte yaşayarak geçirerek paylaşımında bulunmalıdırlar.

Çalışmak çok çalışmak ve öğrendiğiniz dersleri uygulama alanlarında pekiştirmeniz gerekir, mühendishane projesi öğrencilerimizin yeteneklerini arttırabilmeleri açısından bulunmaz bir fırsat gibi duruyor katılan öğrencilerimize başarılar diliyorum dedi.