Dünya

Kuzey Kore, füze denemelerini durdurdu

Trump: Kuzey Kore ve dünya için çok iyi bir haber

21 Nisan 2018 14:04

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, ülkesinin balistik füze denemelerine ve nükleer silah tesislerine artık gerek kalmadığını söyledi. Kuzey Kore’nin 21 Nisan itibariyle füze denemelerine son vermesi, ABD Başkanı Donald Trump tarafından ‘memnuniyetle’ karşılandı.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'nın bildirdiğine göre, Kuzey Kore lideri Kim, füze denemelerinin durdurulması taahhüdünün göstergesi olarak, Punggye-ri nükleer test sahasının da kapatılacağını duyurdu. Diğer yandan Kuzey Kore lideri, bölgedeki gerginliğin azaltılması için uluslararası çabalara katılım göstereceklerini de duyurdu. Karar, iktidardaki Kore İşçi Partisi'nin toplantısında alındı.

Trump: Zirvemizi iple çekiyorum

Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kuzey Kore liderinin açıklamalarını değerlendiren ABD Başkanı Trump, paylaştığı mesajda "Kuzey Kore tüm nükleer denemeleri askıya almaya ve büyük bir deneme sahasını kapatmaya karar verdi. Bu, Kuzey Kore ve dünya için çok iyi bir haber- Büyük bir ilerleme! Zirvemizi iple çekiyorum" ifadelerini kullandı.

","articleSection":"Dünya","publisher":{"@type":"Organization","name":"T24","logo":{"@type":"ImageObject","url":"https://t24.com.tr/logo.png"},"sameAs":["https://www.facebook.com/T24comtr","https://www.instagram.com/t24comtr","https://twitter.com/t24comtr"],"url":"https://t24.com.tr","contactPoint":[{"@type":"ContactPoint","contactType":"customer service","email":"[email protected]","areaServed":"TR","url":"https://t24.com.tr"}]},"datePublished":"2018-04-21T14:04:00+03:00","genre":"News","mainEntityOfPage":"https://t24.com.tr/haber/kuzey-kore-fuze-denemelerini-durdurdu,610718","author":{"@type":"Organization","name":"T24","logo":{"@type":"ImageObject","url":"https://t24.com.tr/logo.png"},"sameAs":["https://www.facebook.com/T24comtr","https://www.instagram.com/t24comtr","https://twitter.com/t24comtr"],"url":"https://t24.com.tr","contactPoint":[{"@type":"ContactPoint","contactType":"customer service","email":"[email protected]","areaServed":"TR","url":"https://t24.com.tr"}]},"url":"https://t24.com.tr/haber/kuzey-kore-fuze-denemelerini-durdurdu,610718"}]

İlgili Haberler