SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuzey Çevre Yolu Güzergahında İnceleme

0
Güncellendi - 2020-04-09 20:59:57
Kuzey Çevre Yolu Güzergahında İnceleme
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, Malatya’nın ulaşım ağını güçlendirmek amacıyla yapımına devam edilen kuzey çevreyolu güzergâhının çevresinde bulunan bölgeleri modern, nitelikli ve kaliteli yaşam alanlarına dönüştürmek adına çalışmalara hız verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Kadircan Esen ve Şahin Özer’in yanı sıra Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü ile Kentsel Dönüşüm Birimi yetkilileriyle birlikte kuzey çevreyolunun geçtiği bölgelerde incelemelerde bulundu.

Vatandaşların refah ve huzur içerisinde yaşayacakları mekânların sayısını artırmak adına yoğun bir tempoyla çalıştıklarını hatırlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt’umuzun sınırlarında bulunup Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından rezerv yapı alanı ilan edilen Özal (Cihadiye) mahallemizden geçen kuzey çevre yolu güzergâhının çevresinde bulunan yerleşim alanlarını modern ve kaliteli yapılaşmayla dönüşümünü sağlamak adına çalışmalarımıza hız verdik. Vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarının çözülmesinin yanı sıra ve parselasyon yapılarının düzenlenmesi için hazırlıklarımızı belli bir seviyeye getirdik. Bölgemizin sosyal dokusunu güçlendirecek, insanlarımızın refah ve huzur içerisinde yaşayacağı mekânlar, sosyal donatılar, imar yolları, çevre düzenleme ve sosyal yaşam alanlarını içerisine alan projelerimizi hayata geçirmek adına bu bölgede detaylı incelemelerde bulunduk. Bölgemizin ekonomik ve sosyal yaşantısına büyük katkılar sağlayacak olan kuzey çevre yolu projesi, her alanda hızla gelişen ve büyüyen Yeşilyurt’un yakaladığı büyüme grafiğine ciddi kazanımlar sağlayıp, yeni fonksiyonlar katacaktır. Havayolu ile üç ayrı organize sanayi alanımızın da burada olması bölgemizin cazibesini daha da artıracaktır. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta gelişime açık bölgeleri doğru, düzgün ve planlı bir bakış açısıyla geleceğe hazırlamak adına çok ciddi çalışıyoruz. Bu tür gelişime açık, kıymeti yüksek bölgelerimizi kaliteli ve nitelikli yatırımlarla gelecek nesillere emanet etmeyi planlıyoruz. İmar planlarının yanı sıra havadan çekilen görüntülerle birlikte bu bölgemizin her bir noktasını alt ve üst yapı yatırımları başta olmak üzere diğer yatırımlarla daha değerli hale getirmek için çok titiz çalışıyoruz. Projelerimizi belli bir seviyeye getirdikten sonra vatandaşlarımızla paylaşacağız ve ilanlarımızı duyuracağız. Alanında uzman ekiplerimizin hazırladığı, bizimde üzerinde özenle durduğumuz projelerimizle bu bölgemize güzel ve nitelikli yaşam alanları kazandırıp, refah ve huzurlu alanlarımızın sayısını artırmak istiyoruz. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle ekiplerimiz hem bu tür projelerimiz hem de diğer yatırımlarımızın aksamadan devam etmesi için sosyal mesafe kurallarına uyarak çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Mümtaz44 (4 yıl önce)
    Yol açılmamış ama rant kapıları aralanmış başkan O yol daha çoook zaman alır sen köprüden o tarafa geçme Butarafla ugras
    0
    0
    Yanıtla
  • maho (4 yıl önce)
    yazıklar olsun bunlara, bir çevre yolu yapamadınız. malatya nın akp li vekillerine hakkımı helal etmiyorum. çevre yolu yapılmadı ya hızlı tren adı bile yok. sayın çalık nerede şimdi çıkar der ki fizibilite çalışması devam ediyor. her seçimde 6 vekil çıkarsa olacağı budur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustapha (4 yıl önce)
    Belediye iştiraki Yeşilyurt Belediye İnşaatın Yakinca'da yaptığı konutlara yol, asfalt, kaldırım yapmaktan; bütün iş gücünü, varını yoğunu aktarmaktan sıra gelirse belki çevreyolu da biter. Belki bizlere de 2 senedir beklediğimiz 50mt lik asfalt gelir. Belki yollardaki kıştan kalma çukurlar kapanır. Belki sosyal belediye(?) Yeşilyurt Belediyesi illa bir tanıdık bir godaman olmadan araya birileri sokulmadan, bir icraat yapar. Kim bilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi (4 yıl önce)Mustapha isimli kullanıcı yorumuna
    Katılıyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (4 yıl önce)
    İncelemekten yol bitmiyor.Incelemeyin,bitirin
    0
    0
    Yanıtla
  • Dost (4 yıl önce)
    Yol yapılıyor mu ki ? Çıkan ödenek maliyetin 10 da biri idi.haberleri var mi bu arkadaşların ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bek (4 yıl önce)
    40 yılda biter sizde piri fani olursunuz.bosuna poz vermeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (4 yıl önce)
    Yeşilyol projesi mi bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (4 yıl önce)
    Yorum yokkkkk. İşin ehlini yapanları unuttuk. Yazıklar olsun bize. Kaç yılda biteceği belli olmayan paraların boşa harcandığı doğanın katledildiği bir yol. Yanlış yol.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Bașkan öyle bir dolanmıșki sanki çevreyolunu Yeșilyurt Belediyesi yapíyor!!!!sen önce o modern kaliteli yașam yerlerini gel Melekbaba Kiltepe mahallerinde yap!!!bu mahalleler merkeze 2 km uzaklikta.. oralara modern hizmetlerini sonra götür...Bırak tribüne oynamayí..cevreyolu alti oldugu gibi duruyor..kentsel dönüșum Malatya da bir arpa boyu yol aldı,o da beydaginda 12 yildir yapilamiyor,kernekte ise 8 yilda 15 binayla yapildi..Mehmet cinar sosyal ve yazili medyaya iyi kullaniyor bunu bilirim..kronik problemler oldugu gibi duruyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Halen inceleme mi yapıyorlar?
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı (4 yıl önce)
    Süpersin başkan. Kuzey çevreyolunda Selahattin başkanın ne kadar emeği varsa senin de en az o kadar emeğin var. Meydanı boş bırakmaman güzel. Malatya'daki bütün başkanlar birbirine benzedi. Hepsi merkezi hükümetin icraatlarını bekleyip onların önünde poz veriyor. Karayolları, DSİ, Valilik, Kültür Bakanlığı kim nerde bir icraat yaparsa ve memur olduğu için reklam yapmazsa hemen belediye başkanları koşup kendisi yapmış gibi anlatıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ya da önceki başkanların icraatlarını kendi icraatları gibi göstermeyi
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen öyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (4 yıl önce)
    Yeşilligi yok etmeyin be heryer yol bina dolu zaten bizim millette yol sevdalisi yazık bu yeşilliklere doğaya
    0
    0
    Yanıtla