GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, esnafa birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Başkan Sedat Özdinç ise oda başkanlığı süresince maaş almadığını vurguladı.

Grand Otel’de yapılan genel kurul toplantısının divan başkanlığını Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Salman Çelikadam’ın yaptı. Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra toplantı denetleme, faaliyet ve bütçe raporlarının okunması ve oylanmasıyla yapıldı. Oy çokluğu ile faaliyet raporları kabul edildi.

kuşumcular.jpgÖZDİNÇ: ODA BAŞKANLIĞI SÜRESİNCE MAAŞ ALMADIM

Sedat Özdinç, oda başkanlığı süresince maaş almadığını vurguladı. Özdinç, “Bizim bu dördüncü dönemimiz olacak inşallah. Yaptığımız çok şeyler var.Bizlerin neler yaptığı meydanda. Hepimizin neler yaptığını biliyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyorum.”

DURUCU: ESNAF OLARAK BİZ BİR AİLEYİZ

Aday Mehmet Zeki Durucu ise, seçimin çok kısa bir zamanda gerçekleştiğini dile getirdi. Durucu, “Esnafın daha önceden haberinin olması daha iyiydi. Sedat Bey’in her zaman destekçisi ve yardımcısı olacağız. Kazanırız ya da kazanamayız esnaf olarak biz bir aileyiz. Biz buraya seçim için gelmiyoruz, esnafımıza hizmet için geliyoruz. Hizmet yarışı için buradayız”

KÜSBEOĞLU: SİZLER BİR OLMALISINIZ

GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu ise, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Küsbeoğlu, çıraklıktan geldiklerini hatırlatarak şunları kaydetti: “Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odasında bulunan herkes mütevazi. Bu bir yarıştır. Zengin, fakir; büyük, küçük değil bizler ahi-devrandan felesefesi ile ustalardan yetiştik. Çok şükür Cenab-ı Allah’ın vermiş olduğu bir rızıkla geçiniyoruz. Sizler, gerek Gaziantep’te, gerek ülkemizi yurt dışında temsil ettiniz. Bir kaç meslek grubu vardır ki, bunlar hem tasarım hem tanıtım hem de pazarlama olması lazım. Sizler için bunlar olmazsa olmaz. Bunu icra ederken birbirinizi kırmayacaksınız. Esnaflar arasında, birbirinizi incitmeden mütevazı şekilde, mesleğinizi icar etmelisiniz. Sizler bir olmalısınız. Bu birlik ve beraberliği de görüyoruz. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Herkes gücü yettiği kadar çalışır.r. Bizler birbirimize ve yönetimimize destek olmalıyız. O yönetimi beğenmiyorum, o yönetimi itsemiyorum düşüncesinden uzak durarak, daha güzel çalışmalar yapalım. Biz 2002’den sonra göreve geldik. Ve ismimiz duyurdu. 58 yıldan beri çalışıyorum. Hepimiz çıraklıktan geldik. Biz, zenginde, fakirde değiliz. Hepimizin gönlü zengin.”

189 ÜYENİN OYUNU ALDI

Kuyumcular Odası Başkanlığına yeniden seçilen Sedat Özdinç 189 oy aldı. Diğer aday ise 70 üyenin oyunu aldı.

Özdinç’in yönetim listesinde şu isimler yer alıyor:

M.Durdu Özdurdu, Tuncay Tabur, M.Ali Yıldırım, Hüseyin Sulakdağ, Atilla Özpolat, Mesut Altınbaş