MENÜ

Kutuplaşma devam ediyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe'ye cumartesi gecesi düzenlenen o hain saldırıdan bu yana, "Bu saldırı futbol ailesinedir" klişesiyle sarfedilen sözlerin de yalan olduğu ortaya çıktı. Görünen o ki TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı, futbol ailesini Süper Lig takımlarından ibaret sayıyor. Oysa ki kavganın büyüğü aşağıda.

Daha bu hafta Pendikspor takım otobüsü, Yeni Malatyaspor maçına giderken taşlı saldırıya uğradı. PTT 1. Lig'de mücadele edenler başta olmak üzere birçok takım, taciz ve tehditler arasında maçlara çıktı. Amatör liglerde taraftarların da dahil olduğu tekme tokatlı kavgaları saymıyorum bile. Yani İstanbul'dan ötesi yine yok!

Eleştiriyi daha da genişletip, kendimizi de işin içine katalım. İstanbul'da kar yağdığında, "Hayat felç oldu. Öldük, bittik" diye çıkıyor sesimiz. Oysa ki Anadolu insanı, beyaz örtüyle aylarca yaşıyor. Kanıksıyor, kabulleniyor. Ve yaşam standardını doğal şartlara göre ayarlıyor. Bir nevi, zorluklarla yaşamaya alışıyor, kabulleniyor.

TFF ve Kulüpler Birliği'nin Süper Lig'i erteleme kararına bu açıdan bakmak lazım. Futbolun patronları, ağabeyleri, diğerlerine "Siz bu şartlarla yaşamaya alışın" diyor. Kavga, tehdit, şiddetle... Futbol ailesi, maalesef Süper Lig takımlarından ibaret görülüyor.

Ve ne ilginçtir ki, o aile böylesi bir futbol teröründe bile bir araya gelemiyor. Fenerbahçe ayrı konuşuyor, TFF ve Kulüpler Birliği ayrı. Ve belki de Fenerbahçe Kulübü'ne geçmiş olsun ziyaretine gitmesi gereken ilk kişi; İbrahim Hacıosmanoğlu bu tarihi fırsatı elinin tersiyle itiyor.

Hala futbol ailesi deniyor! Aile olmak bir yana, 'çekirdek aile' bile bir araya gelemiyor.

Bir takım otobüsünde kan aktı, facianın eşiğinden dönüldü ama kutuplaşma tüm hızıyla devam ediyor.

YORUM YAZ